Visit Greece


8 ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

1η ημέρα:

Άφιξη στο αεροδρόμιο (Θεσσαλονίκη) και ταξίδι προς το Μέτσοβο και το ξενοδοχείο Κασσάρος (02:30 ή 02:00).


2η ημέρα: Πεζοπορία στο Μονοπάτι Ούρσα (διάσημο & πιστοποιημένο μονοπάτι) πάνω από το χωριό Μέτσοβο, ως πρωινή περιήγηση και περιήγηση στα αξιοθέατα του χωριού Μέτσοβο για το υπόλοιπο της ημέρας.

Η πρώτη μέρα του ταξιδιού μας για πεζοπορία μπορεί να πραγματοποιηθεί πάνω από το χωριό Μέτσοβο και μπορούμε να ακολουθήσουμε το Μονοπάτι “Ούρσα” (το περίφημο και πιστοποιημένο μονοπάτι). Η συνολική απόσταση της διαδρομής μπορεί να είναι μεταξύ 13 και 16 χιλιομέτρων (μπορούμε να επιλέξουμε αυτό που θέλουμε) με συνολική ανάβαση <600m και συνολική κάθοδο 400m. Το μονοπάτι ξεκινάει από την είσοδο του χωριού Μέτσοβο και πηγαίνει στην κορυφή Καρακόλι, η οποία είναι επίσης ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, θα μπορείτε να δείτε όλα τα γνωστά αξιοθέατα της περιοχής όπως μουσεία, εκκλησίες κλπ, να μάθετε την πλούσια ιστορία του χωριού και να επικοινωνήσετε με τους ντόπιους. Επίσης, θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ στο κέντρο του χωριού για να ξεκουραστούμε και να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας για τις επόμενες ημέρες.

3η ημέρα: Πεζοπορία στο βουνό Μαυροβούνι και τις Δρακόλιμνες της Φλέγγας που βρίσκονται πάνω από την τεχνητή λίμνη των πηγών του Αώου και θεωρούνται μέρος του Εθνικού Πάρκου Πίνδου (Βάλια Κάλντα).

Με λεωφορείο περνάμε από το ψηλό οροπέδιο του Προφήτη Ηλείας στη λίμνη του Αώου στα 1400μ (περίπου 15 χλμ. από το Μέτσοβο) και στο καταφύγιο Μαυροβουνίου στα 1850μ. Εκεί, η πεζοπορία μας ξεκινά με φανταστική θέα στη λίμνη και τα γύρω βουνά. Συνεχίζουμε μέσα από όμορφα ορεινά τοπία με τεράστια πεύκα προς το Εθνικό Πάρκο «Βάλια Κάλντα» στις Δρακόλιμνες Φλέγγες. Η μυθολογία λέει ότι οι λίμνες δημιουργήθηκαν από τα δάκρυα ενός δράκου. Εκεί <αλλάζουμε κατεύθυνση και ανεβαίνουμε στην ομώνυμη κορυφή Φλέγκα στα 2150μ. Στη συνέχεια, ένα όμορφο πανοραμικό μονοπάτι μας οδηγεί πίσω στο καταφύγιο, όπου μπορούμε να ξεκουραστούμε λίγο κάνοντας πικνίκ πριν το λεωφορείο μας μεταφέρει πίσω στο Μέτσοβο.

4η ημέρα: Μετακίνηση στο Ζαγόρι, ξενάγηση στο Κεντρικό και Δυτικό Ζαγόρι και διαμονή στα χωριά Αρίστη ή Πάπιγκο που είναι δύο από τα πιο διάσημα χωριά της πειοχής.

Μετά από μια διαδρομή περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά με το λεωφορείο, φτάνουμε στο σημείο εκκίνησης του επόμενου προορισμού μας που ονομάζεται Ζαγοροχώρια. Εκεί, θα ξεκινήσει με μια περιήγηση στα αξιοθέατα της περιοχής που θα μας οδηγήσει στα πιο όμορφα μέρη του κεντρικού και δυτικού Ζαγορίου. Η περιοχή των Ζαγοροχωρίων απαρτίζεται από 46 παραδοσιακά και εμβληματικά χωριά και χωρίζεται σε 3 πλευρές (Δυτικό, Κεντρικό, Ανατολικό) Ζαγόρι. Κατά τη διάρκεια της καθημερινής περιήγησης στα αξιοθέατα, θα επισκεφθούμε μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα χωριά όπως το Μονοδένδρι, οι Κήποι, το Πάπιγκο, η <Αρίστη, θα θαυμάσετε από δύο διαφορετικές μεριές το φαράγγι του Βίκου (το βαθύτερο και στενότερο φαράγγι στον κόσμο - Βιβλίο ρεκόρ Γκίνες). Το αποκορύφωμα αυτής της ξενάγησης, θα είναι τα παλιά πέτρινα και τοξωτά γεφύρια που η ιστορία τους ξεπερνά τα 200 χρόνια. Ο ποταμός Βοϊδομάτης (ένα από τα πιο καθαρά και κρύα ποτάμια της Ευρώπης) και οι φυσικές πισίνες του Ρογκοβού που βρίσκονται ανάμεσα στο Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο, θα είναι οι επόμενοι σταθμοί μας. Μετά από αυτή την γεμάτη και εκπληκτική μέρα θα έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε στο ξενοδοχείο, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις επόμενες ημέρες.

5η ημέρα: Πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο και στενότερο φαράγγι του κόσμου (Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες).

Από το χωριό (Αρίστη ή Πάπιγκο) που θα διανυκτερεύσουμε το προηγούμενο βράδυ, θα πάμε στο χωριό Βίκος με λεωφορείο και από εκεί θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας για πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου και τον ποταμό Βίκο (υπάρχει νερό εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες). Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα εθνικά πάρκα της Ελλάδας. Είναι ο βιότοπος πολλών ζώων όπως λύγκες, αλεπούδες, αρκούδες, λύκοι, αγριόχοιροι και διάφορα αρπακτικά πουλιά. Στη μέση του φαραγγιού, κάνουμε πικνίκ σε έναν χώρο ανάπαυσης με μια πηγή που ρέει. Ξεκούραστοι και ανανεωμένοι, ακολουθούμε το ποτάμι για λίγο ακόμη μέχρι να φτάσουμε στο σημείο <που θα ξεκινήσουμε την ανάβαση μας για το χωριό Μονοδέντρι, διάρκειας 40 λεπτών. Εδώ, θα έχουμε λίγο χρόνο να ξεκουραστούμε στην πλατεία του χωριού και στη συνέχεια το λεωφορείο θα μας μεταφέρει πίσω στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: Μετακίνηση στην περιοχή των Τζουμέρκων στη νότια και ανατολική πλευρά της Ηπείρου. Rafting στον ποταμό Άραχθο που είναι ένας από τους καλύτερους ποταμούς για rafting στην Ελλάδα και διαμονή στο χωριό Συρράκο που είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και ιστορικά χωριά της περιοχής.

Μετά από μια διαδρομή περίπου 1 ώρα και 30 λεπτών μέσα από την πόλη των Ιωαννίνων, θα φτάσουμε στο χωριό Κωστήτσι και την παλιά πέτρινη γέφυρα της Πολiτσάς που αποτελεί την αφετηρία για την διαδρομή του rafting στον ποταμό Άραχθο. Η διαδρομή rafting είναι περίπου 02:00 – 02:30 ώρες και 9,5 χιλιόμετρα, ενώ η δυσκολία του ποταμού είναι κατηγορίας 3. Κατά μήκος της κατάβασης θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον καταρράκτη της Κλίφκης όπου θα <κάνουμε μια στάση για μπάνιο, το φαράγγι του Αράχθου όπου υπάρχουν πολλές φυσικές πηγές και το μεγαλύτερο μονότοξο και πέτρινο γεφύρι στα Βαλκάνια που ονομάζεται Γέφυρα της Πλάκας. Μετά από αυτή την εκπληκτική εμπειρία, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας στη βόρεια πλευρά της περιοχής των Τζουμέρκων και συγκεκριμένα θα πάμε στο σπήλαιο της Ανεμότριπας που βρίσκεται στο χωριό Πραμάντα, το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής. Αυτό το σπήλαιο, είναι ένα από τα λίγα σπήλαια στην Ελλάδα το οποίο διατρέχει ποταμός (ο ποταμός Άραχθος). Επιπλέον, θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο στο χωριό για καφέ ή φαγητό πριν ξεκινήσουμε για την τελευταία στάση της ημέρας που θα γίνει στο μοναστήρι της Κηπίνας, ένα από τα ομορφότερα και γνωστά μοναστήρια της Ελλάδας. Το μοναστήρι αυτό χτίστηκε το 1212 και ολόκληρο το μοναστήρι είναι χτισμένο μέσα στον βράχο. Ο τελευταίος μας προορισμός και η διαμονή μας, θα είναι στο χωριό Συρράκο, το πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό της περιοχής των Τζουμέρκων.

7η ημέρα: Πεζοπορία στο παλιό ορεινό μονοπάτι που συνδέει τα χωριά Συρράκο και Καλαρρίτες και περνάει από τις πηγές της Κουιάσας. Το συνολικό μήκος του μονοπατιού είναι περίπου 13 χιλιόμετρα, με συνολική ανάβαση 1.136m και συνολική κατάβαση 1.124m.

Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας από το χωριό Συρράκο, το χωριό όπου θα διανυκτερεύσουμε το προηγούμενο βράδυ και από εκεί θα πάρουμε το μονοπάτι που πηγαίνει προς τις πηγές της Κουιάσας. Εκεί, θα κάνουμε την πρώτη μας στάση και θα έχουμε την ευκαιρία για έναν γρήγορο καφέ στο νέο καφενείο των πηγών ή αν θέλουμε θα υπάρχει η δυνατότητα να κολυμπήσουμε στη φυσική πισίνα που φτιάχνει ο καταρράκτης. Στη συνέχεια, θα συνεχίσουμε στο επόμενο χωριό <Καλαρρύτες που μπορούμε να κάνουμε άλλη μια στάση πριν επιστρέψουμε και πάλι στο χωριό Συρράκο. Όλο το μονοπάτι περιβάλλεται από μεγάλα δέντρα, ψηλές κορυφές και πάρα πολλές φυσικές πηγές. Το υπόλοιπο της ημέρας θα το αφιερώσουμε στο χωριό Συρράκο ώστε να δούμε όλα τα ιστορικά κτίρια όπως μουσεία ή την κεντρική εκκλησία του χωριού και επίσης θα μάθουμε τα πάντα, για την πλούσια ιστορία του χωριού.

8η ημέρα: Τζουμέρκα – Μετέωρα – Θεσσαλονίκη

Την τελευταία ημέρα, θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας από την περιοχή των Τζουμέρκων και ο τελευταίος μας προορισμός θα είναι η Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο της πόλης. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας θα κάνουμε μια στάση στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα που βρίσκονται στην κεντρική Ελλάδα. Τα Μετέωρα, είναι ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδος από την άποψη της περιοχής που καλύπτει και θεωρείται επίσημος ιερός τόπος στην Ελλάδα από το 1995. Θα είναι μια εκπληκτική εμπειρία και η "τελευταία γεύση"" του όμορφου ταξιδιού σας.

Τιμή κατ’ άτομο: 650€

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

• Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας σύμφωνα με το πρόγραμμα. • Διανυκτερεύσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. • Πιστοποιημένοι και έμπειροι Συνοδοί του γραφείου μας. • Δραστηριότητες (Πεζοπορίες, Rafting) • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης • Φ.Π.Α.