Πρόγραμμα Εκδρομής

Kαρπενήσι- Μ.Προυσού

Kαρπενήσι- Μ.Προυσού

Μοναδικές εμπειρίες στο Καρπενήσι
Διάρκεια 2 ημέρες. Αναχώρηση 19/02/2022 Συμμετοχή 60 €/άτομο.

Πρόγραμμα εκδρομής


1η ΗΜΕΡΑ :ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Συγκέντρωση, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση από την Περιφέρεια για την γραφική πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας, το Καρπενήσι, όπου θα είναι και ο τελικός μας προορισμός. Πρώτα όμως θα σταματήσουμε για το πρωινό μας καφεδάκι και τις ταξιδιωτικές μας ανάγκες. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στην ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου που δεσπόζει στην καρδιά του όρους Οίτη. Αφού απολαύσουμε τη φύση, τα χρώματα και τα αρώματα αλλά και την ιστορία, θα γευματίσουμε ελεύθερα στην περιοχή. Μετά το μεσημεριανό μας θα πάρουμε το δρόμο για το Καρπενήσι και θα τακτοποιηθούμε στο κεντρικό μας ξενοδοχείο, απολαμβάνοντας την απογευματινή μας βόλτα στην μαρμάρινη πλατεία, κάτω από τη σκιά της εκκλησίας, της Αγίας Τριάδας.
Το βράδυ θα έχουμε τη δυνατότητα να δειπνήσουμε στις γραφικές ταβέρνες και τα ήσυχα μεζεδοπωλεία της πόλης. Διανυκτέρευση.
2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΡΟΥΣΟΣ – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Πρωινό γεύμα και αναχώρηση για ένα από τα σημαντικότερα προσκυνηματικά κέντρα της Ορθοδοξίας την Μονή Προυσού . Η Παναγία Προυσιώτισσα δεσπόζει σε ένα από τα πιο άγρια και αφιλόξενα τοπία, μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού. Λέγεται ότι το παρεκκλήσι της μονής ιδρύθηκε τον 9ο μ.Χ. αιώνα, τον καιρό του Αυτοκράτορα Βυζαντίου, Θεόφιλο. Στην Παναγία Προυσιώτισσα λειτουργεί μουσείο που φιλοξενεί μια αξιόλογη συλλογή από παλαιά χειρόγραφα, παλαιότυπα βιβλία και πολύτιμα εκκλησιαστικά σκεύη και κειμήλια αν και μεγάλο μέρος τους καταστράφηκε όταν οι Γερμανοί πυρπόλησαν τη μονή, στις 16 Αυγούστου 1944. Η θαυματουργή εικόνα φυλάσσεται , μέσα σε ένα σπήλαιο. Λέγεται ότι φιλοτεχνήθηκε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο και σήμερα διακρίνονται μόνο το πρόσωπο της Παναγίας και του Ιησού, καθώς τα υπόλοιπα είναι καλυμμένα με ασήμι, δώρο του Γεωργίου Καραϊσκάκη που γιατρεύτηκε από θέρμη αφού πέρασε έξι μήνες στη μονή. Η θαυματουργή εικόνα φυλάσσεται , μέσα σε ένα σπήλαιο. Λέγεται ότι φιλοτεχνήθηκε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο και σήμερα διακρίνονται μόνο το πρόσωπο της Παναγίας και του Ιησού, καθώς τα υπόλοιπα είναι καλυμμένα με ασήμι, δώρο του Γεωργίου Καραϊσκάκη που γιατρεύτηκε από θέρμη αφού πέρασε έξι μήνες στη μονή. Σχετική παραμονή και αναχώρηση για την Τεχνητή Λίμνη Κρεμαστών,τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της χώρας μας. Ελεύθερος χρόνος, γεύμα , επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στη βάση μας με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:
• Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές
• Έμπειροι οδηγοί με άριστη γνώση των δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
• Διόδια αυτοκινητοδρόμων .
• Δωρεάν Wi – Fi στο ξενοδοχείο παραμονή σας
• Μια (1) διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Καρπενήσι
• Πρωινό
• Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής
• Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Τοπικοί δημοτικοί φόροι όπου απαιτούνται.

 

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Kαρπενήσι- Μ.Προυσού.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.