Πρόγραμμα Εκδρομής

Βουκουρέστι

Βουκουρέστι

Σόφια-Βουκουρέστι- Φιλιππούπολη
Διάρκεια 6 ημέρες. Αναχώρηση 11/07/2022 Συμμετοχή 340 €/άτομο.

1η ΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (700χλμ)
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα Ιωάννινα και άμεση αναχώρηση για Βουλγαρία από τα σύνορα του Προμαχώνα. Πρώτος μας σταθμός η Φιλιππούπολη. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διαν/ση

2η ΜΕΡΑ: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (390χλμ)
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για να  επισκεφθούμε την παλιά πόλη, το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί και την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.  Αμέσως μετά άμεση  αναχώρηση για το όμορφο Βουκουρέστι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τον Πατριαρχικό ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης χτισμένο το 1657, την εκκλησία της Σταυρουπόλεως, ένα πραγματικό κόσμημα της Ρουμάνικης ορθόδοξης αρχιτεκτονικής. Ακολουθεί ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Το «μικρό Παρίσι της ανατολικής Ευρώπης» όπως έχει ονομαστεί το Βουκουρέστι θα μας εκπλήξει ευχάριστα. Μεγάλες λεωφόροι, πάρκα και εντυπωσιακά δημόσια κτίρια είναι τα χαρακτηριστικά του. Θα δούμε μεταξύ άλλων την Αψίδα του Θριάμβου στην εντυπωσιακή λεωφόρο Soseaua Kisseleff, το κολοσσιαίο κτίριο του κοινοβουλίου, που είναι το δεύτερο σε μέγεθος κτίριο στον κόσμο μετά το πεντάγωνο και τέλος το μουσείο χωριού . Το μουσείο του χωριού αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα σημεία που αξίζει να επισκεφθεί κανείς κατά την παραμονή του στην πόλη του Βουκουρεστίου. Βρίσκεται στο πάρκο Ερεστρέου (Herastrau), το οποίο έχει συνολική έκταση 200 περίπου εκτάρια. Για όσους δεν γνωρίζουν, το πάρκο Ερεστρέου βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης και διαθέτει δυο μεγάλες λίμνες και ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, κατάλληλο για τις καθημερινές “αποδράσεις” των ντόπιων. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το μουσείο φυσικής ιστορίας που είναι ένα τα σημαντικότερα μουσεία του είδους του στον κόσμο, καθώς διαθέτει τεράστια βάση δεδομένων πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΣΙΝΑΙΑ – ΜΠΡΑΝ  ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ (300χλμ) 
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σιναια, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της  Σιναια, το 1ο κτίριο που κτίστηκε και στο οποίο οφείλει την ονομασία της η πόλη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφθούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως «Πύργο του Δράκουλα», ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. (πριν Poiana Brasov ) Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασώφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο Βουκουρέστι, δείπνο και διαν/ση.

5η ΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΟΦΙΑ (385χλμ.)
Πρωινό, χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές μας και αναχώρηση για την όμορφη Σόφια.  Άφιξη το μεσημέρι και χρόνος ελεύθερος για το  μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης το Paradise center.Εδώ θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για αγορές και φαγητό. Αμέσως μετά τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (570χλμ)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση για τα Ιωάννινα αφού πρώτα επισκεφθούμε το καταπράσινο βουνό Ρίλα και την ομώνυμη Μονή. Στο Μοναστήρι που κτίστηκε τον 10ο αιώνα από τον ασκητή μοναχό Ιβαν Ρίλσκι θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, κάνοντας στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στα Ιωάννινα νωρίς το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στην τιμή περιλαμβάνεται :
* Μεταφορά με υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας
* 1 διανυκτέρευση στη Φιλιππούπολη 
* 3 διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι στο ξενοδοχείο Minerva
* 1 διανυκτέρευση στη Σόφια στο ξενοδοχείο Best Western Expo
* Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (σύνολο 5)
* Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
* Αρχηγό-συνοδό όλες τις ημέρες της εκδρομής
* Ασφάλεια αστικής ευθύνης
* ΦΠΑ

 

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Βουκουρέστι.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.