Πρόγραμμα Εκδρομής

Κρήτη

Κρήτη

Πανόραμα Κρήτης
Διάρκεια 7 ημέρες. Αναχώρηση 12/07/2021 Συμμετοχή 0 €/άτομο.

1η ΜΕΡΑ  ΠΕΜΠΤΗ 30/07/2020 : ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση στα Ιωάννινα και άμεση αναχώρηση για Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/07/2020 : ΗΡΑΚΛΕΙΟ 
Άφιξη στο Ηράκλειο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού.  Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το μεγαλύτερο ενυδρείο της Μεσογείου. Το Ενυδρείο της Κρήτης καταλαμβάνει έκταση 5.000 τ.μ. περίπου και είναι τμήμα του ευρύτερου κτιριακού συγκροτήματος του Θαλασσόκοσμου  και περιλαμβάνει εγκατάσταση πολλών δεξαμενών - ενυδρείων διαφόρων μεγεθών, μερικά από τα οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακά σε όγκο (60.000 λίτρων). Έτσι δόθηκε η δυνατότητα να φιλοξενηθούν οργανισμοί μεγάλου μεγέθους (πχ. καρχαρίες, τοννοειδή, κ.λ.π.), να υπάρχει ο αναγκαίος ζωτικός χώρος για τα φιλοξενούμενα είδη όπως επίσης να γίνει εφικτή η αναπαράσταση των φυσικών βιοτόπων των ειδών μέσα στα ενυδρεία τους. Αμέσως μετά θα έχουμε χρόνο για κολύμπι και γεύμα προαιρετικά στην περιοχή της Χερσονήσου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας στην πόλη του Ηρακλείου.  Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 01/08/2020:  ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΕΛΟΥΝΤΑ- ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Νομό Λασιθίου. Μόλις αντικρύσουμε την Ελούντα θα γοητευτούμε από το ανόθευτο παραδοσιακό της χρώμα αλλά και από το σύγχρονο οικισμό που σήμερα αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Στη συνέχεια θα περάσουμε στη Σπιναλόγκα, ένα νησάκι στην είσοδο του όρμου Σπιναλόγκας στο δυτικό τμήμα του κόλπου Μπιραμπέλο. Στεφανώνεται από φρούριο που οικοδόμησαν οι Ενετοί το 1579 πάνω στα ερείπια αρχαίας οχύρωσης. Ξεχωρίζει το κτίριο των δημόσιων λουτρών του 4ου αιώνα. Υπήρξε για πολλά χρόνια τόπος απομόνωσης λεπρών. Συνεχίζουμε για τον  Άγιο Νικόλαο όπου χτισμένος στο βορειοδυτικό άκρο του γραφικού κόλπου Μιραμπέλου κατέχει τη θέση της αρχαίας πολίχνης Λατούς. Η σημερινή πόλη έχει έντονο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο Ηράκλειο. Διανυκτέρευση.

 4η ΜΕΡΑ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΦΟΔΕΛΕ – ΑΡΚΑΔΙ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ  
Πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Πρώτη μας επίσκεψη το Φόδελε όπου βρίσκεται στο μέσο μιας κοιλάδας, κατάφυτης από πορτοκαλεώνες. Φημίζεται μάλιστα για τα ιδιαίτερα εύγευστα πορτοκάλια του. Το χωριό συνδέθηκε με το μεγάλο ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο. Η διατήρηση του επωνύμου Θεοτοκάκης στο χωριό οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο Ελ Γκρέκο καταγόταν από εκεί. Επόμενος σταθμός της σημερινής μας περιήγησης η Ιερά Μονή Αρκαδίου η οποία θεμελιώθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, από τον αυτοκράτορα Ηράκλειο και ανοικοδομήθηκε τον 5ο αιώνα από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αρκάδιο του οποίου και το όνομα φέρει. Το Αρκάδι αποτελεί το πιο ιστορικό μοναστήρι της Κρήτης, το οποίο έμελλε να γίνει το ιερότερο σύμβολο των Αγώνων των Κρητικών για την Ελευθερία, καθώς εδώ έγινε το τραγικό ολοκαύτωμα του 1866 που άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση του νησιού το 1898. Μάλιστα, η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι ως “Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας”. Συνεχίζουμε για το Ρέθυμνο με τον  Ψηλορείτη και την καταγάλανη θάλασσα. Θα περπατήσουμε στο βενετσιάνικο λιμάνι με το εντυπωσιακό οχυρό της Φορτέτσας και στην παλιά πόλη, μια από τις πιο καλά διατηρημένες πόλεις της αναγεννησιακής περιόδου. Τέλος η φυσική ομορφιά της λίμνης Κουρνά θα μας συναρπάσει καθώς είναι η μόνη φυσική λίμνη στην Κρήτη. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Κορησία. Η λίμνη τροφοδοτείται από τα νερά που κατεβάζουν τα γειτονικά βουνά και οι λόφοι. Τα πετρώματα της περιοχής διακόπτουν την υπόγεια ροή τους και δεν τα επιτρέπουν να συνεχίσουν την πορεία τους μέχρι τη θάλασσα. Άφιξη στην πόλη των Χανίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΧΑΝΙΑ – ΑΚΡΩΤΗΡΙ – ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ – ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
Δεν είναι τυχαίο το ότι τα Χανιά προσελκύουν επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Η πόλη συνδυάζει απίστευτη φυσική ομορφιά, με πλούσια πολιτιστική παράδοση καθώς και άρτια τουριστική υποδομή. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, στην αγορά και το ενετικό λιμάνι και θα κατευθυνθούμε προς το Ακρωτήρι, εκεί όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων. Στην επιστροφή μας προς τα Χανιά θα επισκεφτούμε τη Μονή της Αγίας Τριάδας, που αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Κρήτης με τεράστια επίδραση στην παιδεία του νησιού. Χτίστηκε από τους Κρητικούς μοναχούς Ιερεμία και Λαυρέντιο, από την βενετσιάνικη ορθόδοξη οικογένεια των Τζαγκαρόλων . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στα Χανιά. Διανυκτέρευση.

 6η ΜΕΡΑ: ΧΑΝΙΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στα Χανιά. Το μεσημέρι αναχωρούμε για το παραθαλάσσιο χωριό του Μάλεμε, το οποίο βρίσκεται 16 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων. Ακολουθούμε την Νέα Εθνική Οδό μέχρι την έξοδο του Πλατανιά και στη συνέχεια ακολουθούμε τον παραλιακό δρόμο μέχρι Μάλεμε. Το χωριό του Μάλεμε έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Κρήτης, δεδομένου ότι ήταν η περιοχή όπου έγινε η περίφημη μάχη της Κρήτης (το 1941), γεγονός που οδήγησε στην εισβολή του νησιού από τους Γερμανούς. Εδώ βρίσκεται το Γερμανικό Νεκροταφείο. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για τη Σούδα, το λιμάνι των Χανίων . Τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Άφιξη το πρωί στον Πειραιά και άμεση αναχώρηση για τα Ιωάννινα όπου θα φτάσουμε μετά από στάσεις για καφέ και φαγητό.
                                                                                                                                                                ΤΕΛΌΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

Τιμή κατ’ άτομο: 365,00ευρώ

 

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

  • Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε τετράκλινες καμπίνες Πειραιά – Ηράκλειο και Χανιά –Πειραιά
  • Διαμονή σε 4 αστέρων ξενοδοχεία ( 2 διαν/σεις Ηράκλειο και 2 Χανιά)
  • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Ξεναγό καθημερινά
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φ.Π.Α.


Δεν περιλαμβάνεται:

Φόροι ξενοδοχείου, είσοδοι μουσείων και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Κρήτη.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.