Πρόγραμμα Εκδρομής

Ντουμπρόβνικ

Ντουμπρόβνικ

Τίρανα-Ντουμπρόβνικ-Μόσταρ
Διάρκεια 5 ημέρες. Αναχώρηση 22/12/2021 Συμμετοχή 290 €/άτομο.

1η ΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΤΙΡΑΝΑ  
Συγκέντρωση στα Ιωάννινα και αναχώρηση για τα Τίρανα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, περιήγηση στη πόλη. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΤΙΡΑΝΑ - KOTOR-DUBROVNIK
Πρόγευμα και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για τις καταπληκτικές ακτές του Μαυροβουνίου και συγκεκριμένα το Κότορ. Το Κότορ είναι πράγματι ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, παλιά πόλη αλλά καλοδιατηρημένη αν και χτίστηκε μεταξύ 12ου και 14ου αιώνα. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου, που ορισμένοι του αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη θάλασσα και φθάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνα και ακριβώς απέναντι σ’ αυτόν βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ. Είναι η πόλη με την παλιά ονομασία «ΡΑΓΚΟΥΣΑ» βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι. Τα κυριότερα αξιοθέατα μέσα στην παλιά πόλη που θα δούμε είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως το μητροπολιτικό ναό του Αγ. Βλάσιου-προστάτη της πόλης-με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία, τη μεγάλη κρήνη του Ονοφριου, το φραγκισκιανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος, και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης, από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας.Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφριου καθώς και το Μεγάλο Σπόντζα που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία. Χρόνος ελεύθερος και προαιρετική κρουαζιέρα στο Νησί Λόκρουμ για μπάνιο και φαγητό. Το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΜΟΣΤΑΡ- ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Πρόγευμα και ξεκινάμε τη σημερινή μας μέρα με την επίσκεψη του Μόσταρ, με τη διάσημη γέφυρα ΣΤΑΡΙΜ του ποταμού ΝΕΡΕΤΒΑ που μετά την καταστροφή της στον πόλεμο του 1991, ξαναχτίστηκε το 2004, σύμφωνα με το αρχικό της σχέδιο και αποτελεί σήμερα ένα σύμβολο ενότητας για όλα τα Βαλκάνια, αλλά και προστατευόμενο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ντουμπρόβνικ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: DUBROVNIK-BUTVA 
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Μπούτβα, την αρχαία ελληνική αποικία Βουδούα, που αναφέρεται και στις τραγωδίες του μεγάλου Ελλήνα δραματικού ποιητή Σοφοκλή. Σύντομη περιήγηση και ελεύθερος χρόνος, για να απολαύσουμε το γραφικό τοπίο, κάνοντας βόλτες και αγορές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: BUTVA – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Πρόγευμα και ξεκινάμε το δρόμο της επιστροφής, μετά από συνεχής στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στα Ιωάννινα νωρίς το βράδυ.

 

Στην τιμή περιλαμβάνεται:
* Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας
* Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων
* Ημιδιατροφή καθημερινά ( πρωινό και δείπνο)
* Ασφάλεια αστικής ευθύνης
* Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνεται
Φόροι ξενοδοχείου, είσοδοι μουσείων και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Ντουμπρόβνικ.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.