Πρόγραμμα Εκδρομής

Νάξος

Νάξος

Η βασίλισσα των Κυκλάδων
Διάρκεια 4 ημέρες. Αναχώρηση 01/07/2021 Συμμετοχή 0 €/άτομο.

1η Ημέρα:  ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΡΑΦΗΝΑ – ΝΑΞΟΣ

Συγκέντρωση νωρίς το στις 23.30 το βράδυ  στo λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο αναχώρηση στις 07:15 και άφιξη στη Νάξο στις 11:40. Επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση. Το απόγευμα σας προτείνουμε μία βόλτα στη γραφική Χώρα. Διανυκτέρευση. 

2η Ημέρα:  ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

Αναχώρηση σήμερα για το γύρο του νησιού. Πρώτη στάση το Χαλκί, το χωριό με τα νεοκλασσικά κτήρια και τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Πρωτόθρονης και το αποστακτήριο κίτρου στο οποίο παράγεται το ομώνυμο λικέρ. Συνεχίζουμε στην Παναγία Δροσιανή, την παλαιότερη εκκλησία των Βαλκανίων. Η διαδρομή συνεχίζεται μέσα από το χωριό Φιλώτι το οποίο απλωμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές δύο λόφων στους πρόποδες του Ζα, είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο χωριό της Νάξου. Ο Ζας είναι το ψηλότερο βουνό των Κυκλάδων, το οποίο πήρε το ‘ονομά του από τον πατέρα των θεών το Δία που μεγάλωσε εδώ, ενώ ο γιος του Διόνυσος, θεός του κρασιού και της διασκέδασης, ανατράφηκε στο ίδιο βουνό, και μάλιστα σε ένα σπήλαιο με το όνομα Σπήλαιο του Ζα. Επόμενη στάση η Απείρανθος  με τα μαρμάρινα καλντερίμια. 

Έχει 4  μουσεία: το Αρχαιολογικό, το Γεωλογικό, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  και το Λαογραφικό. Στη συνέχεια περνώντας από τα χωριά Κόρωνος, Σκαδό και Μέση, φτάνουμε στο βορειότερο χωριό του νησιού, τον Απόλλωνα, όπου υπάρχει ένα μεγαλειώδες ημιτελές άγαλμα Κούρου. Εδώ υπάρχει χρόνος για φαγητό και κολύμπι στο μικρό όρμο. Επιστρέφουμε στη Χώρα ακολουθώντας τη βορειοδυτική παραθαλάσσια διαδρομή, όπου συναντάμε τον Πύργο της Αγιάς, το Μοναστήρι της Φανερωμένης (17ος αι.) και τα χωριά Εγγαρές όπου επισκεπτόμαστε το αναπαλαιωμένο ελαιοτριβείο Λιανού στις Εγγαρές.Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος  και  διανυκτέρευση. 

3η Ημέρα: ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ – ΆΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Αναχώρηση για τη θρυλική παραλία της Αγίας Άννας, φυσική συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκοπίου, είναι δύο από τις διασημότερες παραλίες της Νάξου. Η ατέλειωτη χρυσή αμμουδιά της φιλοξενεί δάσος με κέδρους που χαρίζουν φυσική σκιά στους επισκέπτες της και διακόπτεται από το γραφικό λιμανάκι των ψαράδικων της περιοχής. Σε μεγάλο μέρος της υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες μπροστά από beach bars και ταβέρνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

4η Ημέρα: ΝΑΞΟΣ - ΡΑΦΗΝΑ

Ελεύθερη μέρα όπου μπορούμε να επισκεφτούμε τα εμπορικά μαγαζιά του νησιού για την αγορά παραδοσιακών προιόντων όπως Κίτρον, Κερασάκι,Τυριά κλπ. Στην συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι . Επιβίβαση στο πλοίο, αναχώρηση  στις 16:40 και άφιξη στον Πειραιά στις 21:20. Επιβίβαση στο λεωφορείο και άμεση αναχώρηση για τα Ιωάννινα.   Άφιξη νωρίς το πρωί της 5ης μέρας .

 

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

  • Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα – Νάξο – Ραφήνα σε οικονομική θέση
  • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Νάξο ( χωρίς πρωινό)
  • Συνοδό / αρχηγό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φ.Π.Α.

 

 

Δεν περιλαμβάνεται:

Φόροι ξενοδοχείου, είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

 

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Νάξος.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.