Πρόγραμμα Εκδρομής

Ιεροσόλυμα

Ιεροσόλυμα

Αγίου Πνεύματος Τελ Αβίβ - Ιεροσόλυμα! Ένα ονειρικό οδοιπορικό σε μια από τις αρχαιότερες κοιτίδες του ανθρώπινου πολιτισμού!
Διάρκεια 4 ημέρες. Αναχώρηση 18/06/2021 Συμμετοχή 399 €/άτομο.

1η ημέρα (Θεσσαλονίκη / Αθήνα – Πτήση για Τελ Αβίβ)
Συγκέντρωση στις 11.30 στο αεροδρόμιο Μακεδονία και στις 18.00 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Έλεγχος διαβατηρίων και επιβίβαση στην απευθείας πτήση της Ryan Air για το Τελ Αβίβ. Άφιξη στο αεροδρόμιο Ben Gurion, μεταφορά με λεωφορείο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ξεκούραση.Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη σύγχρονη περιοχή Rothschild Boulevard, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της Λευκής πόλης. Στο εμπορικό κέντρο θα συναντήσετε τα πιο ακριβά και πολυτελή εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ της πόλης καθώς εδώ χτυπάει η καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης στο Τελ αβίβ. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα (Ημερήσια προαιρετική εκδρομή στα Ιεροσόλυμα - 60 χλμ)

Μετά το πρωινό, μας περιμένει το λεωφορείο μας για να επισκεφθούμε την πρωτεύουσα του Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ, τη θεοβάδιστη πόλη των Παθών και της Ανάστασης του Χριστού, την «Πόλη της Ειρήνης» του βασιλιά Δαβίδ αλλά και τον ιερό τόπο όπου ο Μωάμεθ αναλήφθηκε στους Ουρανούς.Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Πρώτος σταθμός μας ο Πανίερος Ναός της Ανάστασης μέσα στον οποίο περικλείονται τα πιο ιερά προσκυνήματα της Χριστιανοσύνης: ο Φριχτός Γολγοθάς, ο Πανάγιος Τάφος, ο Λίθος της Αποκαθήλωσης, το Σημείο Εύρεσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, το Καθολικό της Ανάστασης και άλλα παρεκκλήσια που συνδέονται με το Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού.Στη συνέχεια, θα βαδίσουμε στην Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πραιτώριο, όπου έγινε φυλακίστηκε και δικάστηκε ο Κύριος, στην Προβατική Κολυμβήθρα, και στο Σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης όπου γεννήθηκε η Παναγία. Επόμενη μας στάση στον αγρό του Αίματος, ή Κεραμέως, τον τόπο όπου, κατά την ευαγγελική αφήγηση, μετά την υπό του Ιούδα Ισκαριώτη , επιστροφή των τριάκοντα αργυρίων στους Εβραίους αρχιερείς, αυτοί προκειμένου να μη τα ξαναβάλουν στο ταμείο του ναού καθώς αποτελούσαν ήδη αντίτιμο αίματος εκ προδοσίας, αγόρασαν με αυτά το χωράφι του κεραμέα για να θάβουν εκεί τους ξένους.Εκεί, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Οσίου Ονουφρίου, μια από τις μεγαλύτερες ασκητικές φυσιογνωμίες. Η μονή αυτή βρίσκεται έξω από τα τείχη των Ιεροσολύμων και πραγματικά μοιάζει με μικρό επίγειο παράδεισο. Παράδοση από τον έκτο αιώνα αναφέρει ότι στον τόπο αυτό υπήρχαν συκιές και σε μία από αυτές κρεμάστηκε ο Ιούδας ο Ισκαριώτης. Στο μοναστήρι αυτό υπάρχει σπήλαιο μικρό που αναφέρεται εκ παραδόσεως ότι πέρασε και το χρησιμοποίησε σαν ασκητήριό του ο άγιος Ονούφριος προτού αναχωρήσει για την έρημο της Αιγύπτου.Στον ίδιο χώρο είναι το μέρος όπου πριόνισαν τον Προφήτη Ησαία, καθώς και ο τάφος του. Στον κεντρικό ναό της μονής, που είναι σπήλαιο, άλλη παράδοση αναφέρει ότι είχαν κρυφτεί οι απόστολοι και μαθητές του Χριστού μετά την σταύρωσή Του.Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, φαγητό και ψώνια.Το απόγευμα, περνώντας από το ρωμαϊκό Κάρντο, θα μεταβούμε στο Τείχος των Δακρύων. Πρόκειται για ένα απομεινάρι του αρχαίου τείχους που περιέβαλε τον προαύλιο χώρο του πρώτου και δεύτερου μεγάλου Ιουδαϊκού ναού. Θεωρείται ένας από πιο ιερούς τόπους Ιουδαϊσμού και σε ετήσιο επίπεδο αποτελεί τόπο προσκυνήματος για χιλιάδες Εβραίους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ως έτος κατασκευής του αρχικού τμήματος υπολογίζεται το 19 π.Χ όταν στην εξουσία βρισκόταν ο Ηρώδης ο Μεγάλος, ενώ τα υπόλοιπα στρώματα προστέθηκαν μετά το 700π.Χ. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τελ αβίβ. Διανυκτέρευση

Σημείωση : Εναλλακτικά όποιος δεν ακολουθήσει στην εκδρομή μας στα Ιεροσόλυμα, θα έχει ελεύθερο χρόνο στο Τελ Αβίβ

3η ημέρα (Τελ Αβίβ – Ξενάγηση πόλης)

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε κατά τις 10 την ξενάγηση μας στο Τελ Αβίβ, που σημαίνει “Λόφος της Άνοιξης”. Πρόκειται για μία σύγχρονη πόλη, επέκταση του αρχαίου λιμένα της Γιάφας (Ιόππης). Ο αρχικός οικισμός ήταν ένα μικρό εβραϊκό προάστιο της Γιάφας, σήμερα όμως η ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ ξεπερνά το ένα εκατομμύριο κατοίκους, και είναι το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του σύγχρονου Ισραήλ. Χτισμένο κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου διαθέτει μαρίνα, και μια εκτεταμένη ωραία παραλία.Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης τα οποία θα επισκεφθούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με τη συνοδεία του ξεναγού μας.
Πλατεία Ράμπιν :H κεντρική πλατεία του Τελ Αβίβ, που φιλοξενεί όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις της πόλης, πήρε το όνομά της από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Γιτζάκ Ράμπιν, ο οποίος δολοφονήθηκε δημόσια εδώ από εξτρεμιστή, το 1995. Στο νότιο τμήμα της θα δείτε το εντυπωσιακό πυραμιδοειδές μνημείο αφιερωμένο στο Ολοκαύτωμα

4η ημέρα (Τελ Αβίβ – Πτήση για Θεσσαλονίκη / Αθήνα)

Πρωινό και check out από το ξενοδοχείο μέχρι τις 11.00. Σήμερα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα στην παραλιακή ζώνη του Τελ αβίβ. Η πολλών χιλιάδων μέτρων αμμουδιά έχει πλάτος σε πολλά σημεία ακόμη και πάνω από εκατό μέτρα. Εκεί χωρούν όλα. Παιδικές χαρές, υπαίθρια γυμναστήρια, χώροι ξεκούρασης και αναψυχής, μπαρ, καφέ και εστιατόρια που διαθέτουν και ξαπλώστρες. Έτσι ντόπιοι και τουρίστες πηγαίνουν χειμώνα καλοκαίρι στην παραλιακή ζώνη του Τελ Αβίβ για να κάνουν την βόλτα τους, να αθληθούν, να παίξουν, να χαλαρώσουν, να ηρεμήσουν, να αποβάλουν το άγχος, να διασκεδάσουν, να φλερτάρουν και όταν το επιτρέπει ο καιρός να κάνουν το μπάνιο τους καθώς η θάλασσα είναι καθαρή ενώ κυματοθραύστες κάνουν τα νερά ήρεμα. Ένας απίστευτος παράδεισος μπροστά στην πόλη, μέρος του αστικού ιστού της.Το μεσημέρι στις 14.30 συγκέντρωση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο και αναχώρηση για το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Έλεγχος διαβατηρίων και επιβίβαση στην πτήση της επιστροφής της Ryan Air με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ή στην πτήση της Aegean με προορισμό την Αθήνα. Άφιξη το απόγευμα στο αεροδρόμιο Μακεδονία και το βράδυ στο Ελ. Βενιζέλος αντίστοιχα. Τέλος εκδρομής.

Πληροφορίες

 • Περιλαμβάνει
  • Αεροπορικά εισιτήρια από Θεσσαλονίκη για Τελ Αβίβ μετ’ επιστροφής με τη Ryan Air ή αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα για Τελ Αβίβ με τη Ryan Air και από Τελ Αβίβ για Αθήνα με την Aegean
  • Μία χειραποσκευή 10 κιλών κατ’ άτομο και 1 σακίδιο πλάτης
  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο 4* ξενοδοχείο Prima Tel aviv
  • Μεταφορές από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο μετ’ επιστροφής με λεωφορείο
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/tour operator και ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χρήσιμο οδηγό με πληροφορίες και χάρτες
 • Δεν περιλαμβάνει
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Ημερήσια εκδρομή στα Ιεροσόλυμα με κόστος στα 50€ το άτομο
  • Έξτρα αποσκευή 20 κιλών στις πτήσεις της Ryan Air με κόστος στα 50€ μετ’ επιστροφής
   (η τιμή ισχύει εφόσον γίνει κράτηση της αποσκευής μαζί με την έκδοση των εισιτηρίων)
  • Φιλοδωρήματα (τα οποία είναι υποχρεωτικά 15€ το άτομο και αφορά τον τοπικό ξεναγό και τον οδηγό του λεωφορείου)
  • PCR test καθώς χρειάζεται προς το παρόν ένα τεστ έως 72 ώρες πριν το ταξίδι για την είσοδό μας στο Ισραήλ και αντίστοιχα ένα τεστ έως 72 ώρες πριν το ταξίδι για την επιστροφή μας στην Ελλάδα (αυτό ισχύει με βάση τα σημερινά δεδομένα και μέχρι τον Ιούνιο αναμένονται αλλαγές οπότε και θα σας ενημερώσουμε αντίστοιχα αρχές Ιουνίου για τις προβλεπόμενες διαδικασίες σχετικά με τον covid-19)
 • Ώρες απευθείας πτήσεων με Ryan Air από Θεσσαλονίκη :

  • Παρασκευή 18 Ιουνίου, Θεσσαλονίκη – Τελ Αβίβ: 13:50 – 16:10
  • Δευτέρα 21 Ιουνίου, Τελ Αβίβ – Θεσσαλονίκη: 16:55 – 19:25

  Ώρες απευθείας πτήσεων με Ryan Air & Aegean από Αθήνα :

  • Παρασκευή 18 Ιουνίου, Αθήνα – Τελ Αβίβ: 20:25 – 22:25 με Ryan Air
  • Δευτέρα 21 Ιουνίου, Τελ Αβίβ – Αθήνα: 19:20 – 21:30 με Aegean
[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Ιεροσόλυμα.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.