Πρόγραμμα Εκδρομής

Ανδρος

Ανδρος

Στο όμορφο νησί των Κυκλάδων
Διάρκεια 5 ημέρες. Αναχώρηση 02/08/2021 Συμμετοχή 240 €/άτομο.

1η ΜΕΡΑ: 02-03 Αυγούστου Ιωάννινα - Ραφήνα - Άνδρος
Συγκέντρωση στις 23.30 στα Ιωάννινα και αναχώρηση για την Ραφήνα. Άφιξη νωρίς το πρωί στη Ραφήνα, επιβίβαση στο F/B και απόπλους για Άνδρο. Μετά από 2 περίπου ώρες διαδρομής, άφιξη στο όμορφο νησί, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Μπατσί όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για βόλτες και μπάνιο. Το μεσημέρι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

 2η ΜΕΡΑ: 04 Αυγούστου Άνδρος 
Πρόγευμα και αναχώρηση για την περιήγηση του νησιού. Η εκδρομή στην καταπράσινη και αρχοντική Άνδρο ξεκινά από το χωριό Παλαιόπολη που είναι η πρώτη πρωτεύουσα της Άνδρου. Υπάρχει αρχαιολογικό μουσείο με πολλά εκθέματα, το χωριό είναι καταπράσινο με πολλά τρεχούμενα νερά και υπέροχη θέα στο Αιγαίο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο χωριό Μένητες όπου θα δούμε τα θεόρατα πλατάνια και τις πηγές με τρεχούμενα κρυστάλλινα νερά. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τη Μονή της Αγίας Μαρίνας, με την θαυματουργή εικόνα της και την εικόνα της Παναγίας της Δακρυρροούσας. Συνεχίζουμε για τι χωριό Αποικία όπου θα δούμε την πηγή Σάριζα με το ονομαστό νερό.  Και τελειώνουμε την περιήγησή μας με επίσκεψη στην Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού για βόλτα στα στενά σοκάκια με τις πλατείες και τα εντυπωσιακά αρχοντικά. Η γραφικότητα και η αρχοντιά της Χώρας σε συνδυασμό με την πληθώρα Μουσείων που διαθέτει ( Ναυτικό, Αρχαιολογικό, Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή, Λαογραφικό) δείχνουν τον πλούσιο πολιτισμό και την ακμή του νησιού μέσα από τους αιώνες. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, ψώνια και γεύμα. Αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 3η ΜΕΡΑ: 05 Αυγούστου  Άνδρος - Τήνος - Άνδρος
Το πρωί αφήνουμε την Άνδρο και με το πλοίο της γραμμής πάμε ( προαιρετικά) στην μοναδική και φημισμένη  Τήνο. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο  για βόλτες φαγητό και φυσικά να προσκυνήσουμε στην Παναγία της Τήνου. Αργά το απόγευμα  επιστροφή στην Άνδρο, στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

4η ΜΕΡΑ: 06 Αυγούστου  Άνδρος - Ραφήνα - Ιωάννινα 
Σήμερα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή της Παvαχράντου, η οποία βρίσκεται γαντζωμένη στη θέση Καταφύγιο στη βόρεια πλαγιά του όρους Γερακώνες, περιστοιχισμένη από βραχώδεις όγκους, σμιλευμένοι από τον αέρα με το πέρασμα των αιώνων, δημιουργώντας σπηλιές, οι μεγαλύτερες των οποίων χρησιμοποιήθηκαν και ως ασκηταριά. Η θέα είναι ιλιγγιώδης. Σου δίνει την αίσθηση ότι αιωρείσαι στο κενό. Όλα τα χωριά της κεντρικής Άνδρου και η Χώρα βρίσκονται στα πόδια σου. Η πρόσβαση γίνεται από το χωριό Βουνί η οποία είναι και η πιο εύκολη και από το χωριό Φάλικα. Στη συνεχεία θα επισκεφτούμε το Κόρθι  και επιστροφή στο Μπατσί, την τουριστικότερη παραθαλάσσια κωμόπολη του νησιού, με τα γραφικά σοκάκια και την μεγάλη ποικιλία καταστημάτων για ψώνια και παραδοσιακές λιχουδιές. Επιστρέφουμε στο λιμάνι από όπου στις 16.30 θα πάρουμε το πλοίο για Ραφήνα και επιστροφή στα Ιωάννινα.   

 Στην τιμή περιλαμβάνεται:

* Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας
* Τρεις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Μπατσί 
* Ακτοπλοικά εισιτήρια Ραφήνα - Άνδρο-Ραφήνα σε οικονομική θέση
* Ασφάλεια αστικής ευθύνης
* Φ.Π.Α.

 Δεν περιλαμβάνεται:
Φόροι ξενοδοχείου, ακτοπλοικά εισιτήρια για την Τήνο (21,50ευρώ) και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο 

                                                                

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Ανδρος.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.