-

Πρόγραμμα Εκδρομής

Δαλματικές Ακτές

Δαλματικές Ακτές

Ένα ταξίδι στις μαγευτικές Δαλματικές Ακτές!
Διάρκεια 4 ημέρες. Αναχώρηση 25/04/2024 Συμμετοχή 280 €/άτομο.

Δαλματικές Ακτές - Ένα ταξίδι στα παράλια της Δαλματίας 

1η μέρα : ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα Ιωάννινα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο στην Κακαβιά συνεχίζουμε με διέλευση συνόρων Αλβανίας – Μαυροβουνίου και στη συνέχεια διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου – Βοσνίας και φτάνουμε στο Τρεμπινιέ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την όμορφη πόλη της Βοσνίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα : ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ –ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΜΠΟΥΤΒΑ
Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Βοσνίας –Κροατίας και άφιξη σε μία από τις ωραιότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, την κοσμοπολίτικη με την πανοραμική θέση που είναι Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, το Ντουμπρόβνικ. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε τα ανάκτορα με σπουδαιότερα αξιοθέατα το Σπόνζα και το Rector palace, τον καθεδρικό ναό, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, την Ploce Gate. Θα περιπλανηθούμε στα τείχη και θα επισκεφθούμε τους μεσαιωνικούς πύργους. Στη συνέχεια, σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Επιλέξτε το πευκόφυτο νησί Lokrum όπου ναυάγησε - σύμφωνα με τη τοπική παράδοση - ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για το διάσημο θέρετρο της Μπούτβα, Αφού διασχίσουμε τα σύνορα Κροατίας – Μαυροβουνίου. Η Μπούτβα, θεωρείται η μητρόπολη του τουρισμού του Μαυροβουνίου όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές και τις παραλίες της αλλά και για τον πλούτο των ιστορικών της μνημείων αποτέλεσμα των διαφορετικών πολιτισμών που πέρασαν από εκεί. Θα δούμε την παλιά πόλη η οποία καταστράφηκε από σεισμό το 1667 και ξαναχτίστηκε σχεδόν ολόκληρη καθώς και το χαρακτηριστικό φρούριο της πόλης το Citadel. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος στην πανέμορφη, μεσογειακή πόλη. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΤΙΡΑΝΑ
Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με διέλευση συνόρων Κροατίας - Μαυροβουνίου για το Κότορ. Στην περιοχή της κωμόπολης Κότορ (Ιταλικά: Κάταρο) στον ομώνυμο κόλπο εγκαταστάθηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ. Έλληνες. Από το 1979 η πόλη καταχωρήθηκε στην UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης περιλαμβάνονται ο καθεδρικός ναός του St. Tripuna (Τρύφωνα)- πολιούχος της πόλης- καθώς και το γοτθικό παλάτι Drago.. Αναχώρηση για Τίρανα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΤΙΡΑΝΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση, όπου με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ και ξεκούραση  το βράδυ θα επιστρέψουμε στην πόλη μας.

 

Στην τιμή περιλαμβάνoνται:


* Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας
* Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε 4**** ξενοδοχεία
* Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο

*Ξεναγήσεις με έμπειρο ελληνόφωνο ξεναγό

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου Δωματίου: + 80,00 €

 

 

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Δαλματικές Ακτές.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.