-

Πρόγραμμα Εκδρομής

Πελοπόννησος

Πελοπόννησος

Αρχαία μνημεία, μεσαιωνικά κάστρα, σπάνιας ομορφιάς χωριά και φύση.
Διάρκεια 3 ημέρες. Αναχώρηση 26/04/2024 Συμμετοχή 160 €/άτομο.

                  
1η ΜΕΡΑ: 26/04 ΙΩΑΝΝΙΝΑ –ΝΑΥΠΛΙΟ- ΤΟΛΟ

Αναχώρηση στις 07:00 το πρωί από την Περιφέρεια της πόλης μας και μετά από μία  σύντομη στάση στο Αίγιο για τον πρωινό μας καφέ, φτάνουμε σε μία τις ωραιότερες πόλεις της αργολικής γης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, η πόλη του Ναυπλίου, η οποία σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία χτίστηκε από τον Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Ανυμώνης. Σημείο εκκίνησης της περιήγησής μας το Ανάπλι, η Παλιά Πόλη με τη σαγηνευτική γοητεία των πλακόστρωτων στενών, τις αυλές των κομψών νεοκλασικών και των καλοδιατηρημένων αρχοντικών. Στην καρδιά του Ναυπλίου μάς υποδέχεται η ιταλικής αισθητικής Πλατεία Συντάγματος γεμάτη από μνημεία και ιστορικά κτήρια, το Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα σπάνιας αξίας της Προϊστορικής και Μυκηναϊκής περιόδου, η Δημοτική Πινακοθήκη. Πολύ κοντά, με κατεύθυνση προς τη σύγχρονη πόλη, βρίσκεται ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, γνωστό σημείο από τη δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς και ο ναός του Αγίου Γεωργίου με σημαντικές εικόνες και τοιχογραφίες, όπως το αντίγραφο του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε  το Παλαμήδι , ένα από τα ωραιότερα κάστρα της Ελλάδας και το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο φρουριακό συγκρότημα της Ενετοκρατίας. Το κάστρο βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο Παλαμήδι, ύψους 216 μέτρων, σε σημείο που δεσπόζει πάνω από την πόλη του Ναυπλίου και ελέγχει τον Αργολικό κόλπο, θα ανακαλύψουμε που φυλακίστηκε ο πρωτεργάτης της ελληνικής επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μετά την καταδίκη του για συνομωσία κατά του καθεστώτος. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό & βόλτες. Αργά το βραδάκι αναχωρούμε για το Τολό. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: 27/04 ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ-ΓΥΘΕΙΟ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μετά το πρόγευμα μας αναχωρούμε  για τη Μονεμβασιά, ή αλλιώς Μαλβαζία όπως την αποκαλούσαν οι Φράγκοι, που σημαίνει μοναδική είσοδος! Κάτω από το μεσαιωνικό της πέπλο, ‘σκαρφαλωμένη΄ στις ακτές της Πελοποννήσου, βρίσκεται η  καστροπολιτεία με το διάσημο βυζαντινό κρασί που “κατέκτησε” τους Φράγκους και την Δύση. Η περιοχή βρίθει από αξιοθέατα, πέτρινα σκαλιά, σοκάκια, παραμυθένια σπίτια, καμάρες καθώς διάφοροι πολιτισμοί (βυζαντινός, οθωμανικός, ενετικός και ελληνικός), έχουν αφήσει τα σημάδια τους σε αυτή μέσα στα χρόνια.
Θα κάνουμε μια βόλτα στην Άνω Πόλη ,στο Ναό της Αγίας Σοφίας και θα επισκεφτούμε  το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου .Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και αναχώρηση για το Γύθειο, μία αρχοντική κωμόπολη που μοιάζει με κυκλαδίτικο νησί. Στάση για φαγητό στο  λιμάνι του Γυθείου , με τον οκταγωνικό μαρμάρινο φάρο, την προβλήτα με τις πολύχρωμες ψαρόβαρκες και τα παλιά, νεοκλασικά ή πέτρινα σπίτια .Άφιξη το απόγευμα στην  Καλαμάτα, στην αρχόντισσα της Μεσσηνίας. Κάτω από τον επιβλητικό Ταΰγετο, στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού κόλπου, η Καλαμάτα σάς καλεί να μπείτε στο ζωντανό ρυθμό της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Βραδινή βόλτα . Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ: 28/04 ΜΕΘΩΝΗ-ΚΟΡΩΝΗ-ΠΥΛΟΣ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τις βασικές περιοχές  που ορίζουν τη μεσσηνιακή ακτογραμμή. Την όμορφη παραλιακή κωμόπολη της Μεθώνης , την Κορώνη με το επιβλητικό της κάστρο και τη γραφική Πύλο για να απολαύσουμε τον καφέ μας. Ανάμεσά τους πανέμορφες παραλίες, γλυκύτατη μεσογειακή φύση και χαμηλών τόνων τουριστική ανάπτυξη, με μυστικές γωνιές, πλούσια Ιστορία κι ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, η οποία χρησιμοποιεί το φημισμένο λάδι καθώς και τα υλικά της μεσσηνιακής γης Στάση για φαγητό κοντά στον Πύργο Ηλείας . Άφιξη το βραδάκι στα Ιωάννινα γεμάτοι με όμορφες εικόνες!

 

Τιμή ανά άτομο: 160,00 ευρώ
Επιβάρυνση μονόκλινου : 70,00 ευρώ
 
ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ : 
•  Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο Δ.Χ.
•  Την διαμονή στο ξενοδοχείο Frini Hotel Τολό 3*
•  Την διαμονή στο ξενοδοχείο Ostria Καλαμάτα 3*
•  Πρωινά (2)
•  Φόροι ξενοδοχείων
•  Περιηγήσεις με βάση το πρόγραμμα
•  Φ.Π.Α.
•  Ταξιδιωτική ασφάλιση

 

Δεν περιλαμβάνονται : τα εισιτήρια των μουσείων , φιλοδωρήματα, ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό.

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Πελοπόννησος.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.