-

Πρόγραμμα Εκδρομής

Μετέωρα-Τρίκαλα

Μετέωρα-Τρίκαλα

Επίσκεψη στα αιωρούμενα μοναστήρια!
Διάρκεια 1 ημέρα. Αναχώρηση 12/05/2024 Συμμετοχή 25 €/άτομο.

 

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό τα Μετέωρα που  βρίσκονται  σε απόσταση 111 χ.μ από την πόλη των Ιωαννίνων, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Στον δρόμο μας θα κάνουμε μια στάση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών που βρίσκεται στην Καλαμπάκα. Το Μουσείο περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Εκεί εκτίθενται περίπου 350 είδη ζώων και 250 από τα κυριότερα είδη μανιταριών.

Στην συνέχεια αναχωρούμε για τα Μετέωρα, που αποτελεί ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας καθώς στις κορυφές των βράχων είναι κτισμένα  μοναστήρια . Η εικόνα που προσφέρουν τα Μετέωρα είναι μοναδική και δύσκολα μπορεί να την περιγράψει κανείς με λέξεις. Σήμερα τα Μετέωρα αποτελούν το δεύτερο πλέον πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα.

Θα επισκεφτούμε τρείς από τις έξι Μονές που λειτουργούν σήμερα. Θα  έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε τη Μονή της μεταμόρφωσης του  Σωτήρας  γνωστή και ως μεγάλο Μετέωρο, η οποία αποτελεί το σημείο εκκίνησης της οργανωμένης μοναστικής ζωής στα Μετέωρα. Χτισμένη στον πιο επιβλητικό βράχο, καταλαμβάνει μια περίοπτη θέση ανάμεσα στο μοναστικό συγκρότημα των Μετεώρων. Είναι το μεγαλύτερο και το πιο επίσημο από τα υπάρχοντα μοναστήρια των Μετεώρων, όπως υποδηλώνει και το όνομά του. Το Μεγάλο Μετέωρο ιδρύθηκε λίγο πριν τα μέσα του 14ου αιώνα από τον Αθανάσιο τον Μετεωρίτη, ο οποίος ήταν ο πρώτος ιδρυτής του και ο πρώτος ο οποίος ίδρυσε μια συστηματική μοναστική κοινότητα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή Βαρλαάμ που ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και τέλος την Μονή του Αγίου Στεφάνου που ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα. Χρόνος για φωτογραφίες. Στη συνέχεια αναχωρούμε για  την πόλη των Τρικάλων όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για βόλτα και φαγητό.  Αργά το απόγευμα αναχώρηση για τα Ιωάννινα.

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Μετέωρα-Τρίκαλα.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.