-

Πρόγραμμα Εκδρομής

Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη

Πάσχα στην Πόλη!
Διάρκεια 6 ημέρες. Αναχώρηση 01/05/2024 Συμμετοχή 430 €/άτομο.

Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη!

1η μέρα : ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Ιωάννινα και δια μέσου Εγνατίας οδού, Γρεβενών, Αλεξανδρούπολης φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος διαβατηρίων χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε περνώντας έξω από την Κεσσάνη, Μάλγαρα, Ραιδεστό, άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και συνεχίζουμε με την πρωτη μας γνωριμία με την Πόλη. Θα δούμε την πλατεία Ταξίμ και θα περπατήσουμε όλη τη μεγάλη Λεωφόρο του Πέρα (Istiklal Caddesi) όπου θα θαυμάσουμε τα αριστοκρατικά κτίσματα της παλιάς ακμάζουσας Ελληνικής κοινότητας της Πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης. 
Θα ξεκινήσουμε από το μεγαλύτερο μνημείο του ελληνισμού και της χριστιανοσύνης, την Αγιά Σοφιά. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. 
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Βυζαντινό Ιππόδρομο, όπου ξεκίνησε η «Στάση του Νίκα». Σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ και βρίσκεται μπροστά από το θρυλικό Μπλε Τζαμί. 
Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο "Βυζαντινό υδραγωγείο" το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου, επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας.
 Η ημέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στην εκπληκτική Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 5.000 μαγαζιά για να κάνετε τις αγορές σας. To Καπαλί Τσαρσί (Σκεπαστό Παζάρι) ή αλλιώς Μπουγιούκ Τσαρσί (Μεγάλο Παζάρι) είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλιότερες κλειστές αγορές στον κόσμο. Είναι ένα περίπλοκο συγκρότημα που καλύπτει 60 δρόμους! Η κατασκευή της αγοράς άρχισε λίγο μετά την Άλωση, το 1455 από τον Μωάμεθ τον Πορθητή, και ολοκληρώθηκε το 1461. Έκτοτε καταστράφηκε και ξαναφτιάχτηκε αρκετές φορές κυρίως από φωτιά αλλά και από το μεγάλο σεισμό του 1894. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ 
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για να επισκεφθούμε τα Πριγκηπόνησα. 
Η πρώτη στάση μας θα γίνει στη Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στο λόφο της Ελπίδας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την καταπράσινη νήσο Πρίγκιπο. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε το νησί, ανακαλύπτοντας τις φυσικές ομορφιές του. Επιστροφή στην Πόλη και το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 
Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση στο περίφημο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ, που αποτέλεσε κατοικία των Σουλτάνων από τον 19ο αιώνα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το κέντρο του Ορθόδοξου κόσμου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι αλλά και τη Μεγάλη του Γένους Σχολή τα οποία και θα επισκεφθούμε. Θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια του Μπάλατ όπου μπορούμε να απολαύσουμε ένα ζεστό τσάι. Συνεχίζουμε για την Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα και την Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Επόμενος σταθμός μας η γεμάτη από υπέροχες μυρωδιές μπαχαρικών Αιγυπτιακή αγορά Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 
Ξεκινάμε την μέρα μας με το πρωινό και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο. Παίρνoντας τον παραλιακό δρόμο μια εκπληκτική διαδρομή ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Η ώρα είναι ιδανική για πέρασμα με λεωφορείο από τον δρόμο της Βαγδάτης και μετά περίπατο στα γραφικά στενά του Καντίκιοϊ, της Αρχαίας Χαλκηδόνας, στην αγορά μπαχαρικών –λαχανικών – παραδοσιακών προϊόντων με τα χίλια χρώματα, στην εκκλησία που έγινε η Οικουμενική Σύνοδος για τον Μονοφυσιτισμό και έγινε το θαύμα της Αγίας Ευφημίας. Αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι με προορισμό την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, και το λιμάνι Καμπατάς, διασχίζοντας τις δύο Ηπείρους από την Ασία στην Ευρώπη. Βολτα στο εκπληκτικο Galataport.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ 
Πρωινό και στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Ιωάννινα. Με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ αργά το απόγευμα φθάνουμε στα Γιάννενα.

 

Στην τιμή περιλαμβάνoνται:
* Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας
* Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε 4**** ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη
* Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
* Οι ξεναγήσεις - περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
* Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής
* Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
* Φ.Π.Α.


Δεν περιλαμβάνονται: 
Είσοδοι στα μουσεία, οι κρουαζιέρες, τα επιπλέον γεύματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Κωνσταντινούπολη.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.