Πρόγραμμα Εκδρομής

Γύρος Πελοποννήσου

Γύρος Πελοποννήσου

Κατάκολο-Πύλος-Μεθώνη-Κορώνη-Καλαμάτα-Αρεόπολη-Μάνη-Σπήλαια Διρού-Γύθειο-Μονεμβασιά-Ναύπλιο
Διάρκεια 4 ημέρες. Αναχώρηση 18/06/2021 Συμμετοχή 205 €/άτομο.

1η ΜΕΡΑ:ΚΑΤΑΚΟΛΟ-ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ-ΚΟΡΩΝΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Συγκέντρωση το πρωί στα Ιωάννινα και αναχώρηση για την εκδρομή μας. Ξεκινάμε για το γραφικό και με έντονο παραδοσιακό χρώμα Κατάκολο. Σύντομη περιήγηση και συνεχίζουμε για την όµορφη ιστορική πολιτεία της Πύλου µε το έντονο νησιώτικο χρώµα και το νιόκαστρο µε την υπέροχη θέα στη νήσο Σφακτηρία. Επόμενοι σταθμοί η πανέμορφη γραφική κωμόπολη της Μεσσηνίας, η Μεθώνη, στην οποία δεσπόζει το καλά διατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο με τα ψηλά τείχη και η παραλιακή κωμόπολη της Μεσσηνίας η Κορώνη με το επιβλητικό κάστρο, τα γραφικά στενά και την υπέροχη θάλασσα. Σύντομη περιήγηση και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας, την Καλαμάτα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΑΡΕΟΠΟΛΗ-ΜΑΝΗ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΗΡΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Αρεόπολη, στην πόλη που σήκωσε από τις πρώτες το λάβαρο της Ελληνικής Επανάστασης. Συνεχίζουμε για τη θρυλική Μάνη, την ξερή γη με τους παραδοσιακούς πέτρινους πύργους η οποία απλώνεται από το Ακρωτήριο Ταίναρο και επάνω. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας με την επίσκεψή μας στον Διρό και τα περίφημα σπήλαιά του, που θεωρούνται ως ένα από τα ωραιότερα λιμναία σπήλαια της γης. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας επισκεπτόμαστε το Γύθειο, γραφικό λιμάνι, κτισμένο αμφιθεατρικά σε πλαγιά λόφου, με νησιώτικο χρώμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη. Διανυκτέρευση

3η ΜΕΡΑ: ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΝΑΥΠΛΙΟ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την μεσαιωνική, βυζαντινή και βενετσιάνικη πόλη της Μονεμβασιάς. Είναι περισσότερο γνωστή από το μεσαιωνικό φρούριο που αποτελεί στην κυριολεξία μικρή νησίδα που συνδέεται με γέφυρα σε σχηματιζόμενο λαιμό συνολικού μήκους 400 μέτρων με τη σημερινή παράλια κατ΄ έναντι πόλη επί της λακωνικής ακτής. Στα διασωθέντα κτίρια και τις δομές στο κάστρο περιλαμβάνονται αμυντικές κατασκευές του εξωτερικού κάστρου και αρκετές μικρές βυζαντινές εκκλησίες. Πολλές από τις οδούς είναι στενές και κατάλληλες μόνο για τους πεζούς. Το παρωνύμιο της Μονεμβασιάς είναι «Γιβραλτάρ της ανατολής», επειδή τυγχάνει να είναι σε σμίκρυνση πανομοιότυπη με τον βράχο του Γιβραλτάρ. Μπαίνοντας στην πόλη ο κεντρικός δρόμος με το βυζαντινό καλντερίμι οδηγεί στη Κεντρική Πλατεία με το παλαιό κανόνι και την Εκκλησία του Ελκομένου Χριστού. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε την μοναδική θέα, την ομορφιά του τοπίου. Συνεχίζουμε για το νομό Αργολίδας και συγκεκριμένα το Ναύπλιο όπου θα έχουμε διανυκτέρευση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

4η ΜΕΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ –  ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την περιήγηση στη γραφική πόλη του Ναυπλίου, την πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και παλιά πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε  για τα Ιωάννινα όπου θα φτάσουμε νωρίς το βράδυ μετά από στάσεις για καφέ και φαγητό. 

Στην τιμή περιλαμβάνεται:
* Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας
* Τρεις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
* Πρωινό καθημερινά
* Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
* Ασφάλεια αστικής ευθύνης
* Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι ξενοδοχείων, επιπλέον γεύματα, και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Γύρος Πελοποννήσου.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.