Πρόγραμμα Εκδρομής

Αδριανούπολη , Edirne

Αδριανούπολη , Edirne

Ένα οδοιπορικό στην πόλη των στολισμένων μιναρέδων!
Διάρκεια 3 ημέρες. Αναχώρηση 24/03/2023 Συμμετοχή 125 €/άτομο.

1η μέρα: 24-03-2023
Αναχώρηση στις 06:00 .Με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ και ξεκούραση θα φτάσουμε στο  τελωνείο Καστανέων για την είσοδό μας στην πόλη της Αδριανούπολης.Συνεχίζουμε με πρώτη μας επίσκεψη το Καραγάτς όπου στεγάζεται η σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου , το Μνημείο και Μουσείο της Συνθήκης της Λωζάνης. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε και το Σιδηροδρομικό Σταθμό, απ’ όπου κάποτε περνούσε το θρυλικό Όριεντ Εξπρές (συρμός) Περιήγηση στην ελληνική συνοικία . Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μια πρώτη γνωριμία με πανέμορφη πόλη. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά Αλή Πασά (το μεγαλύτερο τσαρσί της πόλης) αλλά και στους τριγύρω πολυσύχναστους δρόμους γύρω από τον πεζόδρομο (Saraclar), όπου έχετε τη δυνατότητα εκτός από τις αγορές σας να θαυμάσετε τα γραφικά σπίτια βγαλμένα από μια άλλη εποχή και να δοκιμάσετε την τουρκική παραδοσιακή κουζίνα. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: 25-03-2023
Πρόγευμα και ξεκινάμε το οδοιπορικό μας. Περνώντας μέσα από το Bedesten Carsisi, παζάρι με 14 καταστήματα πολύτιμων αντικειμένων, θα καταλήξουμε στον πλακόστρωτο πεζόδρομο Saraclar caddesi. Εκεί ήταν η καρδιά του παλιού τμήματος της πόλης. Κατά μήκος του πεζόδρομου, θα παρατηρήσουμε τα παλιά, ξύλινα, παραδοσιακά διώροφα σπίτια. Κάποια από αυτά έχουν ανακαινιστεί. Παράλληλα στο πεζόδρομο βρίσκεται η Κλειστή Αγορά (Ali Pasa Kapali Carsisi), η μεγαλύτερη της πόλης, που κτίστηκε το 1569 με εντολή του Χερσεκ Σεμιζ Αλή Πασά από τον αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν.

3η μέρα: 26-03-2023
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για την Ορεστιάδα .Με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ, φαγητό και ξεκούραση το βράδυ θα φτάσουμε στην πόλη μας γεμάτοι με όμορφες εικόνες!

Tιμή συμμετοχής:125€ με διαμονή στο 4* The Plaza Hotel Edirne

Περιλαμβάνoνται

  • Μεταφορές  και περιηγήσεις  όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Δύο διανυκτερεύσεις  με πρωινό στο ξενοδοχείο στην Αδριανούπολη 
  • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα .

Δεν  περιλαμβάνονται

 Γεύματα και δείπνα και ότι αναφέρονται ως προαιρετικό είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς  χώρους.

  • Απαραίτητα διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες . 

 

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Αδριανούπολη , Edirne.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.