Πρόγραμμα Εκδρομής

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη!
Διάρκεια 5 ημέρες. Αναχώρηση 14/04/2023 Συμμετοχή 280 €/άτομο.

1η μέρα : ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 14/04
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Ιωάννινα και δια μέσου Εγνατίας οδού, Γρεβενών, Αλεξανδρούπολης  φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος διαβατηρίων χρόνος ελεύθερος  στα αφορολόγητα  είδη. Συνεχίζουμε περνώντας έξω από την Κεσσάνη, Μάλγαρα, Ραιδεστό, άφιξη στην Κωνσταντινούπολη  το απόγευμα. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και  συνεχίζουμε με την πρώτη μας γνωριμία με την Πόλη. Θα δούμε την πλατεία Ταξίμ και θα περπατήσουμε όλη τη μεγάλη Λεωφόρο του Πέρα (Istiklal Caddesi) όπου θα θαυμάσουμε τα αριστοκρατικά κτίσματα της παλιάς ακμάζουσας Ελληνικής κοινότητας της Πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

2η μέρα : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 15/04

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση στην Πόλη με επίσκεψη στην Αγιά Σοφιά. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο όπου ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα».  Σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ και βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο "Βυζαντινό υδραγωγείο" το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου, επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας. Τελικός μας προορισμός το Καπαλί Τσαρσί. To Καπαλί Τσαρσί (Σκεπαστό Παζάρι) ή αλλιώς Μπουγιούκ Τσαρσί (Μεγάλο Παζάρι) είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλιότερες κλειστές αγορές στον κόσμο. Είναι ένα περίπλοκο συγκρότημα που καλύπτει 60 δρόμους και στεγάζει περισσότερα από 3000 καταστήματα! Η κατασκευή της αγοράς άρχισε λίγο μετά την Άλωση, το 1455 από τον Μωάμεθ τον Πορθητή, και ολοκληρώθηκε το 1461. Έκτοτε καταστράφηκε και ξαναφτιάχτηκε  αρκετές φορές κυρίως από φωτιά αλλά και από το μεγάλο σεισμό του 1894. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως στην Αγία Τριάδα ή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΑ 16/04

Μετά το πρωινό θα περάσουμε στην Ασιατική πλευρά της πόλης όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για να επισκεφτούμε τα μαγευτικά Πριγκιπόνησα. Αρχικά θα μεταφερθούμε στην Χάλκη για να δούμε την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στο λόφο της Ελπίδας. Αμέσως μετά θα επισκεφτουμε την Πρίγκηπο. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε το νησί, κάνοντας μια βόλτα με τα γραφικά Παϊτόνια ανακαλύπτοντας τις φυσικές ομορφιές του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 17/04

Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση. Επίσκεψη στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ που αποτέλεσε κατοικία των Σουλτάνων από τον 19ο αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Παναγία των Βλαχερνών όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. και το Μπαλουκλί (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) που συνδέεται με τους θρύλους για τα μισοτηγανισμένα ψάρια και την άλωση της Πόλης. Επόμενος σταθμός μας το κέντρο του  Ορθόδοξου κόσμου, το  Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και η Μεγάλη του Γένους Σχολή τα οποία και θα επισκεφθούμε. Θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια του Μπάλατ όπου μπορούμε να απολαύσουμε ένα ζεστό τσαϊ. Τελευταίος προορισμός μας  η γεμάτη από υπέροχες μυρωδιές μπαχαρικών Αιγυπτιακή αγορά και-για όσους επιθυμούν- θα κάνουμε  κρουαζιέρα με ναυλωμένο καράβι στο μοναδικό Βόσπορο που ενώνει τη Μαύρη θάλασσα με τη θάλασσα του Μαρμαρά. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

5η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ 18/04
Πρωινό και στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Ιωάννινα. Με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ, αργά το απόγευμα φθάνουμε στα Γιάννενα.

 Στην τιμή περιλαμβάνεται:
* Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας
* Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις  σε   4**** ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη
* Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
* Τις ξεναγήσεις - περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα

* Έμπειρος    αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
* Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
* Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνεται:
Είσοδοι στα μουσεία, οι κρουαζιέρες, τα επιπλέον γεύματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

 

 

 

 

 

 

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.