Πρόγραμμα Εκδρομής

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ

Ελάτε να γνωρίσουμε και να διασκεδάσουμε στο μεγαλύτερο και παλιότερο καρναβαλικό θεσμό της Βορείου Ελλάδας!
Διάρκεια 3 ημέρες. Αναχώρηση 25/02/2023 Συμμετοχή 140 €/άτομο.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ

Διάρκεια 3 ημέρες. Αναχώρηση 25/02/2023. Συμμετοχή 140 €/άτομο.

 1η ΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΒΑΛΑ 25/02
Συγκέντρωση στις 07.00 στην Περιφέρεια Ηπείρου και άμεση αναχώρηση. Άφιξη στην Καβάλα την πόλη που συμπυκνώνει  2.500 χρόνια ιστορίας.Θα περιηγηθούμε ανάμεσα στα πλακόστρωτα δρομάκια και τις πολύχρωμες επαύλεις με τα ξύλινα μπαλκόνια. Θα ανηφορίσουμε ως το κάστρο στην κορυφή του λόφου (που έχει διοικηθεί κατά καιρούς από Λομβαρδούς, Φράγκους, Βυζαντινούς και Οθωμανούς), όπου η μοναδική θέα προς το Βόρειο Αιγαίο θα μας ανταμοίψει. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το επιβλητικό Imaret που

θεωρείται δικαίως ένα ιστορικό κτίριο για την περιοχή. Χτισμένο στις αρχές του 19ου αιώνα από τον Μεχμέτ Αλή (ιδρυτή της τελευταίας Αιγυπτιακής Δυναστείας) σαν προσφορά στη γενέτειρά του, έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί σαν ξενοδοχείο όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το φαγητό ή το ποτό του. Το ίδιο εμβληματικές είναι και οι άδειες ή ανακαινισμένες Καπναποθήκες (απομεινάρια της αίγλης της πόλης ως βασικό διεθνές κέντρο εξαγωγής καπνού στις αρχές του 20ου αιώνα) όπως και οι Καμάρες, το μήκους 270μ. τοξωτό υδραγωγείο που υπήρξε ζωτικής σημασίας για την πόλη. Στη συνέχεια, αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, θα έχουμε στη διάθεσή μας ελεύθερο χρόνο όπου μπορούμε μεταξύ άλλων να κλείσουμε τη μέρα μας κάνοντας έναν περίπατο μέχρι το ατμοσφαιρικό Παλιό Φάρο με την πανοραμική θέα της θάλασσας που –αν ο καιρός το επιτρέπει – φτάνει μέχρι τη Θάσο! Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ – ΚΑΒΑΛΑ 26/02
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την πόλη της Ξάνθης όπου λαμβάνει χώρα η δεύτερη μεγαλύτερη Καρναβαλική Παρέλαση στην Ελλάδα. Χρονολογείται απο το 1965 και είναι το αποκορύφωμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών. Άρματα, χιλιάδες καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης σε ξέφρενους ρυθμούς, σε μία πανδαισία χρωμάτων, ήχων και γλεντιού. Ο θεσμός κλείνει με την Τελετή Λήξης και το έθιμο της καύσης του ομοιώματος του Τζάρου στον ποταμό Κόσυνθο. Ο «Τζάρος» ήταν ένα κατασκευασμένο ανθρώπινο ομοίωμα, τοποθετημένο πάνω σε έναν σωρό από πουρνάρια. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, ο Τζάρος καιγόταν στο κέντρο μιας αλάνας, πλατείας ή σε υψώματα, για να μην έχουν το Καλοκαίρι ψύλλους. Το έθιμο αυτό το έφεραν οι πρόσφυγες από το Σαμακώβ της Ανατολικής Θράκης και αναβιώνει κάθε χρόνο από τους κατοίκους του ομώνυμου συνοικισμού, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου. Η ονομασία «Τζάρος» προέκυψε από τον ιδιόρρυθμο ήχο (τζ,τζ,τζ) που δημιουργούσε η καύση του θάμνου. Ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων ολοκληρώνει την τελετή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΣΑΦΟΙΝΙΣΣΗΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ 27/02

Μετά το πρωινό μας αναχωρoύμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσαφοινίσσης το παλαιότερο εν ενεργεία μοναστήρι στην Ελλάδα και την Ευρώπη και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μακεδονίας. Παραδόσεις αναφέρουν ότι το 518μ.Χ, ο Άγιος Γερμανός ήταν αυτός που ίδρυσε το μοναστήρι έπειτα από ένα όνειρο που είδε. Δεύτερος κτήτορας της μονής θεωρείται ο Άγιος Διονύσιος ο Α΄ ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη και έγινε ηγούμενος της μονής.Κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας η μονή δέχτηκε επιθέσεις από τους Τούρκους οι οποίοι το 1507 θανάτωσαν και τους 172 μοναχούς.
Το μοναστήρι δεν γλύτωσε ούτε από τους Βούλγαρους οι οποίοι ο 1917 άρπαξαν πολλά κειμήλια και τα μετέφεραν στη Βουλγαρία εκεί όπου φυλάσσονται μέχρι σήμερα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Σόφιας. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για Ιωάνινα. Άφιξη αργά το απόγευμα.

Στην τιμή περιλαμβάνεται:
* Μετακινήσεις με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας
* Διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας με πρωινό.
* Συνοδό- αρχηγό του γραφείου μας
* Ασφάλεια αστικής ευθύνης
* Φ.Π.Α. 

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.