Πρόγραμμα Εκδρομής

Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη

Θεοφάνεια στην Πόλη
Διάρκεια 4 ημέρες. Αναχώρηση 05/01/2023 Συμμετοχή 220 €/άτομο.

1η μέρα : ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5/01
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Ιωάννινα και δια μέσου Εγνατίας οδού, Γρεβενών, Αλεξανδρούπολης  φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος διαβατηρίων χρόνος ελεύθερος  στα αφορολόγητα  είδη. Συνεχίζουμε περνώντας έξω από την Κεσσάνη, Μάλγαρα, Ραιδεστό, άφιξη στην Κωνσταντινούπολη  το απόγευμα.
Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και  συνεχίζουμε με την πρωτη μας γνωριμία με την Πόλη. Θα δούμε την πλατεία Ταξίμ και θα περπατήσουμε όλη τη μεγάλη Λεωφόρο του Πέρα (Istiklal Caddesi) όπου θα θαυμάσουμε τα αριστοκρατικά κτίσματα της παλιάς ακμάζουσας Ελληνικής κοινότητας της Πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. 

2η μέρα : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 6/01
Μετά το πρωινό επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το κέντρο του  Ορθόδοξου κόσμου, το  Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι.  Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τελείται κάθε χρόνο με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων, με παρουσία χιλιάδων πιστών. Παρακολούθηση λειτουργίας. Συνεχίζουμε για την Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα  και την Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο είτε να επισκεφθούμε τη γεμάτη από υπέροχες μυρωδιές μπαχαρικών Αιγυπτιακή αγορά είτε να κάνουμε  κρουαζιέρα με ναυλωμένο καράβι στο μοναδικό Βόσπορο που ενώνει τη Μαύρη θάλασσα με τη θάλασσα του Μαρμαρά. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 7/01
Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση στην Πόλη με επίσκεψη στην Αγιά Σοφιά. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο όπου ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα».  Σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ και βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο "Βυζαντινό υδραγωγείο" το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου, επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας.Τελικός μας προορισμός το Καπαλί Τσαρσί. To Καπαλί Τσαρσί (Σκεπαστό Παζάρι) ή αλλιώς Μπουγιούκ Τσαρσί (Μεγάλο Παζάρι) είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλιότερες κλειστές αγορές στον κόσμο. Είναι ένα περίπλοκο συγκρότημα που καλύπτει 60 δρόμους και στεγάζει περισσότερα από 3000 καταστήματα! Η κατασκευή της αγοράς άρχισε λίγο μετά την Άλωση, το 1455 από τον Μωάμεθ τον Πορθητή, και ολοκληρώθηκε το 1461. Έκτοτε καταστράφηκε και ξαναφτιάχτηκε  αρκετές φορές κυρίως από φωτιά αλλά και από το μεγάλο σεισμό του 1894. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ 8/01
Πρωινό και στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Ιωάννινα. Με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ αργά το απόγευμα φθάνουμε στα Γιάννενα.

Στην τιμή περιλαμβάνεται:
* Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας
*
Τρεις (3) διανυκτερεύσεις  σε   4**** ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη
* Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
* Τις ξεναγήσεις - περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα

* Έμπειρος    αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
* Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
* Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνεται:
Είσοδοι στα μουσεία, οι κρουαζιέρες, τα επιπλέον γεύματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

 

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Κωνσταντινούπολη.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.