Πρόγραμμα Εκδρομής

Δαλματικές Ακτές

Δαλματικές Ακτές

Χριστούγεννα στο Ντουμπρόβνικ
Διάρκεια 6 ημέρες. Αναχώρηση 23/12/2022 Συμμετοχή 340 €/άτομο.

1η ΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – BUDVA 23/12
Συγκέντρωση στα Ιωάννινα και αναχώρηση μέσω Αλβανίας για την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου που αναφέρεται και στις τρεις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα λυρικού Σοφοκλή, την Μπούτβα.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2ηΜΕΡΑ: BUDVA-DUBROVNIK 24/12
Πρόγευμα και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για τις καταπληκτικές ακτές του Μαυροβουνίου και συγκεκριμένα για το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ. Είναι η πόλη με την παλιά ονομασία «ΡΑΓΚΟΥΣΑ» βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι. Τα κυριότερα αξιοθέατα μέσα στην παλιά πόλη που θα δούμε είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως το μητροπολιτικό ναό του Αγ. Βλάσιου-προστάτη της πόλης-με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία, τη μεγάλη κρήνη του Ονοφριου, το φραγκισκιανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος, και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης, από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας.Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφριου καθώς και το Μεγάλο Σπόντζα που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ 25/12
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το ΣΠΛΙΤ. Με την άφιξη, θα γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Η πόλη είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας ελληνικής αποικίας του 4ου π.Χ. αιώνα, την Ασπάλαθο. Το ανάκτορο του Διοκλητιανού βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι ένα επιβλητικό και καλοδιατηρημένο ανάκτορο, περιστοιχισμένο και προφυλασσόμενο από ισχυρά τείχη σε σχήμα παραλληλόγραμμο με τέσσερις πύλες. Όλες είναι περίτεχνα στολισμένες με όμορφες ανάγλυφες παραστάσεις.  Η περιπλάνησή μας στις όμορφες ακτές της Αδριατικής συνεχίζεται, με ένα ακόμη σημαντικό σταθμό, την πόλη ΤΡΟΓΚΙΡ, θησαυρός της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. Tην αποκαλούν «μινιατούρα της Βενετίας» και διαθέτει πλούσια ιστορία αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3ου π.χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους και την ονόμασαν ΤΡΑΓΚΟΥΡΙΟΝ, (νησί της κατσίκας). Η σημερινή πόλη αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό γοτθικών και αναγεννησιακών ρυθμών. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

4ηΜΕΡΑ: DUBROVNIK-MOSTAR-DUBROVNIK 26/12
Πρόγευμα και ξεκινάμε τη σημερινή μας μέρα με την επίσκεψη του Μόσταρ, με τη διάσημη γέφυρα ΣΤΑΡΙΜ του ποταμού ΝΕΡΕΤΒΑ που μετά την καταστροφή της στον πόλεμο του 1991, ξαναχτίστηκε το 2004, σύμφωνα με το αρχικό της σχέδιο και αποτελεί σήμερα ένα σύμβολο ενότητας για όλα τα Βαλκάνια, αλλά και προστατευόμενο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ντουμπρόβνικ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η ΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-KOTOR – ΤΙΡΑΝΑ 27/12
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε το δρόμο της επιστροφής αφού πρώτα περάσουμε απο το Κότορ, ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού. Η παλιά πόλη είναι καλοδιατηρημένη αν και χτίστηκε μεταξύ 12ου και 14ου αιώνα. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου, που ορισμένοι του αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη θάλασσα και φθάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνα και ακριβώς απέναντι σ’ αυτόν βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Αφού τακτοποιήθούμε στο ξενοδοχείο μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γνωρίσουμε αυτή τη σύγχρονη πόλη – έκπληξη των Βαλκανίων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: ΤΙΡΑΝΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ 28/12
Πρόγευμα και ξεκινάμε το δρόμο της επιστροφής, μετά από συνεχής στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στα Ιωάννινα νωρίς το βράδυ.

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ :
* Μεταφορά με  υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας
* Διαμονή σε ξενοδοχεία 4****. 
* Μια (1) διανυκτέρευση στη Μπούτβα (Κροατία). Περιλαμβάνεται δείπνο στο ξενοδοχείο
* Τρεις(3) διανυκτερεύσεις στο Ντουμπρόβνικ (Κροατία)
*Μια (1) διανυκτέρευση στα Τίρανα (Αλβανία)
* Πρωινό καθημερινά σύνολο (5) πρωινά. 
* Τοπικοί φόροι των πόλεων. 
* Συνοδό - ξεναγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
* Περιηγήσεις - ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
* Ασφάλεια αστικής ευθύνης .

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκεδάσεως.

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα.

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Δαλματικές Ακτές.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.