Πρόγραμμα Εκδρομής

Δαλματικές Ακτές

Δαλματικές Ακτές

Ταξιδέψτε στο στολίδι της Αδριατικής! Ντουμπρόβνικ- Μπούτβα- Κότορ
Διάρκεια 4 ημέρες. Αναχώρηση 14/08/2022 Συμμετοχή 295 €/άτομο.

Ένα ταξίδι στο οποίο η εναλλαγή των εικόνων και των συναισθημάτων  θα είναι έντονη. Θα  περιηγηθούμε στα δυτικά Βαλκάνια, σε τρεις χώρες: Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κροατία. Θα διασχίσουμε την Αλβανία από νότο έως το βορά, θα περάσουμε κοντά από τις πόλεις Αργυρόκαστρο, Φιέρι, Δυρράχιο, Σκόδρα, μέσα από όμορφες και γεμάτες αντίθεση περιοχές, βουνά, πεδιάδες, ποτάμια. Στο Μαυροβούνιο την πιο ορεινή χώρα των Βαλκανίων θα δούμε τις πόλεις Bar, το πανέμορφο χωριό Sveti Stefan,  θα περάσουμε δίπλα σ’ ένα από τα ωραιότερα φιόρδ της μεσογείου στο Κότορ. Στην Κροατία θα επισκεφθούμε το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ με το ιστορικό κέντρο του να ανήκει στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO,

Οι Δαλματικές ακτές πανέμορφες με χιλιάδες κόλπους και νησιά να τις στολίζουν, ενώ γραφικά χωριά και όμορφες πόλεις μνημεία απαντώνται κατά μήκος της ακτογραμμής από το Μαυροβούνιο έως την Κροατία.

1η ΜΕΡΑ:  IΩΑΝΝΙΝΑ- – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο στην Κακαβιά συνεχίζουμε με διέλευση συνόρων Αλβανίας – Μαυροβουνίου και στη συνέχεια διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου – Κροατίας - Βοσνίας και φτάνουμε στο Τρεμπινιέ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την όμορφη πόλη της Βοσνίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ (32 χλμ x 2 = 64 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Βοσνίας –Κροατίας και άφιξη σε μία από τις ωραιότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, την κοσμοπολίτικη με την πανοραμική θέση που είναι Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, το Ντουμπρόβνικ. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε τα ανάκτορα με σπουδαιότερα αξιοθέατα το Σπόνζα και το Rector palace, τον καθεδρικό ναό, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, την Ploce Gate. Ακόμη, θα περιπλανηθούμε στα τείχη και θα επισκεφθούμε τους μεσαιωνικούς πύργους. Στη συνέχεια, σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Επιλέξτε το πευκόφυτο νησί Lokrum όπου ναυάγησε - σύμφωνα με τη τοπική παράδοση - ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος, θαυμάζοντας την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηριού - εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος στην πανέμορφη, μεσογειακή πόλη και στη συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν και με διέλευση συνόρων Κροατίας – Βοσνίας, επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Τρεμπινιέ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ, ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ–ΚΟΤΟΡ–  ΤΥΡΑΝΝΑ

 Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με διέλευση συνόρων Βοσνίας – Κροατίας - Μαυροβουνίου για το Κότορ. Στην περιοχή της κωμόπολης Κότορ (Ιταλικά: Κάταρο) , στον ομώνυμο κόλπο εγκαταστάθηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ. Έλληνες. Από το 1979 η πόλη καταχωρήθηκε στην UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης περιλαμβάνονται ο καθεδρικός ναός του St. Tripuna (Τρύφωνα)- πολιούχος της πόλης- καθώς και το γοτθικό παλάτι Drago. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για το διάσημο θέρετρο της Μπούντβα, που αποτελεί μία από τις αιχμές του δόρατος του τουρισμού ολόκληρης της περιοχής των Δαλματικών Ακτών. Η Μπούντβα, θεωρείται η μητρόπολη του τουρισμού του Μαυροβουνίου όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές και τις παραλίες της αλλά και για τον πλούτο των ιστορικών της μνημείων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε την παλιά πόλη η οποία καταστράφηκε από σεισμό το 1667 και ξαναχτίστηκε σχεδόν ολόκληρη. Στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης μέχρι σήμερα όπως αμφορείς, κοσμήματα και εργαλεία που αποδεικνύουν ότι ο τόπος επηρεάστηκε από διαφορετικούς πολιτισμούς. Τέλος, το χαρακτηριστικό της πόλης είναι το φρούριο (Citadel).

Αναχώρηση για Τύραννα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 4η ΜΕΡΑ : ΤΥΡΑΝΝΑ   -ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση , όπου με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ και ξεκούραση  το βράδυ θα επιστρέψουμε στην πόλη μας.

ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  :  295 ευρώ   σε δίκλινο – τρίκλινο δωμάτιο.

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : - Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού. - Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Τρεμπινιέ της Βοσνίας και μία (1) διανυκτέρευση στα  Τύραννα σε ξενοδοχεία 4****. - Τρία (3) πρωινά. - Τρία (3) δείπνα. - Τοπικοί φόροι των πόλεων. - Ξεναγό – αρχηγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής. - Περιηγήσεις - ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. - Ασφάλεια αστικής ευθύνης .

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκεδάσεως.

- Κρουαζιέρα στο νησί Λόκρουμ. - Τα ποτά στα δείπνα. - Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα « περιλαμβάνει».

 Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα.

 

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Δαλματικές Ακτές.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.