Πρόγραμμα Εκδρομής

Ρώμη

Ρώμη

Αιώνια πόλη
Διάρκεια 6 ημέρες. Αναχώρηση 10/06/2022 Συμμετοχή 410 €/άτομο.

1η ΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ  - ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση στα Ιωάννινα και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι . Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΙ  -  ΡΩΜΗ
Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο, το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι και  έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια του με τις χαρακτηριστικές τους πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές τους από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με  σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.). Αμέσως μετά αναχώρηση για την Ρώμη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ ( Ξενάγηση πόλης)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψή μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του  Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί  έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’ τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι.  Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.α.. Περνώντας από τους περίφημους διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο.Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώτιο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ – ΝΑΠΟΛΗ – ΜΠΑΡΙ
Πρόγευμα και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για τη Νάπολη, την πρωτεύουσα της Καμπανίας, μια πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση. Θα δούμε στην παραλία το Καστέλλο ντελ Ουόβο, το Βασιλικό Παλάτι, τη Στοά του Ουμπέρτο και την παλαιότερη όπερα στην Ευρώπη: το θέατρο Σαν Κάρλο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μπάρι όπου θα πάρουμε το καράβι για την Ηγουμενίτσα. Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η ΜΕΡΑ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τα Ιωάννινα.


Τιμή κατ’ άτομο: 410ευρώ

Στην τιμή περιλαμβάνεται:
* Μετακινήσεις με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας
* Ναυτιλιακά εισιτήρια σε 4κλινες καμπίνες ( ΑΒ4) με wc/ντουζ
* Διαμονή στο ξενοδοχείο Grand Hotel Fleming-4 αστέρων στη Ρώμη 
* Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
* Τοπικός ξεναγός στη Ρώμη
* Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας
* Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης
* ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνεται:
Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται, δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (6ευρώ)

 

 

 

 

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Ρώμη.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.