Πρόγραμμα Εκδρομής

Καππαδοκία

Καππαδοκία

Στα βάθη της Ανατολής
Διάρκεια 6 ημέρες. Αναχώρηση 08/06/2022 Συμμετοχή 345 €/άτομο.

1η ημέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ– ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Αναχώρηση νωρίς τα ξημερώματα από Ιωάννινα και δια μέσου Εγνατίας οδού, Γρεβενών, Αλεξανδρούπολης  φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος διαβατηρίων-ταυτοτήτων και χρόνος ελεύθερος  στα αφορολόγητα  είδη . Συνεχίζουμε περνώντας έξω από την Κεσσάνη , Μάλγαρα , Ραιδεστό , άφιξη στην Κωνσταντινούπολη  το μεσημέρι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η  ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 
Μετά το πρωινό μας νωρίς αναχώρηση από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την κεντρική Ανατολία και με ανάλογες στάσεις στο δρόμο για ανάγκες με κατεύθυνση προς την Άγκυρα (πρωτεύουσα της σημερινής Τουρκίας) διασχίζοντας τον κόλπο της Νικομήδειας, την σημερινή Mπόλου περιφερειακά (ιστορική Βιθύνιον) ή (κλαυδιούπολη). Αφού περάσουμε περιφερειακά και την πρωτεύουσα Άγκυρα συνεχίζουμε προς Ακσαράί περνώντας δίπλα από την Αλμυρά Λίμνη ( TUZ GOLU) με τελικό προορισμό την Καππαδοκία. Στην Αλμυρά Λίμνη θα κάνουμε στάση για να θαυμάσουμε το ιδιαίτερο θέαμα της υπεραλμυρής λίμνης.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας  Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η  ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  
Εντός των δύο ημερών θα εξερευνήσουμε την περιοχή της Καππαδοκίας ξεκινώντας από το Προκόπι (σημερινό Ουργκούπ) που βρίσκεται μέσα σε μια πανέμορφη κοιλάδα γεμάτη φυσικές πυραμίδες. Ο σχηματισμός της κοιλάδας του Προκοπίου συνδέεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα του Αργαίου όρους. Αλλεπάλληλα στρώματα ηφαιστειακού υλικού κάλυψαν την φυσική λεκάνη, δημιουργώντας μια μοναδική φυσική σύνθεση, που το 1985 χαρακτηρίστηκε από την Unesco μνημείο φυσικής κληρονομίας. Σας προτείνουμε να επιβιβαστείτε (προαιρετικά) σε ένα από τα αερόστατα και να θαυμάσετε την ιδιόμορφη και μοναδική θέα από ψηλά. Θα συνεχίσουμε με την κοιλάδα Γκόρεμε (Κόραμα) στην οποία υπάρχουν περισσότερες από 360 λαξευτές εκκλησίες. Αφού επισκεφθούμε τις εκκλησίες του Μεγάλου Βασιλείου, του Μήλου ή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της Αγίας Βαρβάρας και των Σανδάλων , θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα Πασαμπαλάρ, γνωστή για τα περίφημα τρωγλοδυτικά σπίτια κυριολεκτικά χωμένα στα βράχια. Ακολουθεί η Σινασσός, στην οποία θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και θα περπατήσουμε στις παλιές Ελληνικές γειτονιές με τα θαυμάσια αρχοντικά τους. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για την ‘πρωτεύουσα’ των περίφημων κεραμικών, την Άβανο. Χτισμένη στις όχθες του Κιζίλ Ιρμάκ (κόκκινος ποταμός) , του Άλυ των αρχαίων , ήταν από τους σημαντικότερους οικισμούς της προ-βυζαντινής Καππαδοκίας. Σήμερα φημίζεται για τις βιοτεχνίες των υφαντών και κεραμικών, για τα Οθωμανικής εποχής σπίτια της, αλλά και για τη φιλοξενία της. Τέλος θα επισκεφθούμε το Ουτσχισάρ, όπου θα ανέβουμε στον πύργο του για μια πανοραμική θέα της Καππαδοκίας. Το απόγευμα μπορούμε να απολαύσουμε (προαιρετικά) ένα θέαμα μοναδικό: χορό των Δερβίσηδων, που υπό τους ήχους παραδοσιακής θρησκευτικής μουσικής, περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους, ενώ ταυτόχρονα κινούνται κυκλικά σε όλη την σκηνή. Εκστατικοί και γεμάτοι χάρη, πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 4η  ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Συνεχίζοντας σήμερα στην περιήγησή μας στην Καππαδοκία, θα κατευθυνθούμε προσ Μαλακοπή(Derinkuyu), μια υπόγεια πόλη που λαξεύτηκε στον μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου, κρύβοντας κάτω από την επιφάνειά του μια τεράστια υπόγεια πόλη με παρεκκλήσια, κελια, αποθήκες, δωμάτια διαμονής κλπ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοιλάδα Ιχλάρα (Περιστρέμα) με τις λαξευτές εκκλησίες, καθώς και την Καρβάλη, τη γενέτειρα του Γρηγορίου Ναζιανζίνου. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το Ικόνιο μέσω Aksaray μια περιοχή πανάρχαια και με πολυτάραχη ιστορία. Χετταίοι, Φρύγες, λυδοί, Πέρσες, ο Μέγας Αλέξανδρος, οι Σελευκίδες, οι Ρωμαίοι, όλοι άφησαν τη σφραγίδα τους στο πέρασμά τους. Στον τόπο αυτό κήρυξαν οι Άγιοι Παύλος Βαρνάβας και υπήρξε έδρα μιας Χριστιανικής Συνόδου (215).  Στο τέλος του 11ου αιώνα το Ικόνιο έγινε πρωτεύουσα του Σελτζουκικού κράτους και από τον 15ο αιώνα αποτέλεσε τμήμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Παραδοσιακή και τυπολατρική, η πόλη των Περιδινούμενων Δερβίσηδων είναι μια πόλη του μαραμυθιού, ανεπηρέαστη από τις Κεμαλικές πρωτοπορίες. Δεν είναι μόνο τα τεμένη, οι μεντρεσέδες και τα άλλα μνημεία, ούτε τα σαλβάρια, οι φερετζέδες ή η φωνή του μουεζίνη που κυκλοφορούν τον απόηχο περασμένων εποχών. Κάτι βαθύ και αναλλοίωτο απομένει εδώ που συνεπαίρνει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Ακσαράι, μεγάλο εμπορικό σταθμό στον περίφημο δρόμο του Μεταξιού που διέσχιζε την Ανατολία. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Ικόνιο. Δείπνο και διανυκτεύρευση. 

5Η ΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΠΡΟΥΣΑ
Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Προύσα . Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.   

6η ΜΕΡΑ: ΠΡΟΥΣΑ  – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Πρωινό και στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Ιωάννινα. Με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ αργά το απόγευμα φθάνουμε στα Γιάννενα.

Τιμή κατ’ άτομο: 345,00ευρώ

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

  • Μετακινήσεις σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Μία διανυκτέρευση στο Hotel Feronya 4* στην Κωνσταντινούπολη με πρωινό
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο Hotel Perisia 5* στο Ουργκούπ με ημιδιατροφή
  • Μία διανυκτέρευση στο Hotel Dundar στο Ικόνιο  με ημιδιατροφή
  • Μία διανυκτέρευση στο Hotel Kervansaray fomara 4* στην Προύσα με ημιδιατροφή
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι μουσείων, πτήση με αερόστατο, και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

 

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Καππαδοκία.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.