Πρόγραμμα Εκδρομής

Ιταλικό Πανόραμα

Ιταλικό Πανόραμα

Σαλέρνο-Αμάλφι-Ποσιτάνο-Κάπρι-Σιένα-Φλωρεντία
Διάρκεια 8 ημέρες. Αναχώρηση 24/04/2022 Συμμετοχή 700 €/άτομο.

1η ΜΕΡΑ:  24/04/2022  ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση στην Περιφέρεια Ηπείρου αργά το απόγευμα, και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ: 25/04/2022   ΜΠΑΡΙ–ΜΑΤΕΡΑ– ΣΑΛΕΡΝΟ
Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι και αναχώρηση για τη Ματέρα που απέκτησε διεθνή φήμη από την αρχαία πόλη Σάσση Ματέρα, που σημαίνει «Οι πέτρες-σπηλιές της Ματέρα» με σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια από την προϊστορική περίοδο. Στην περιήγησή μας θα δούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Παρθένου με τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και Αγίου Πέτρου.Συνεχίζουμε για το Σαλέρνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: 26/04/22  ΣΑΛΕΡΝΟ (ΑΜΑΛΦΙ–ΠΟΣΙΤΑΝΟ)-ΝΑΠΟΛΗ  
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση  για μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Πρώτη μας επίσκεψη το γραφικό Ποζιτάνο, ένας οικισμός-βεράντα στο απέραντο γαλάζιο, και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια του. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Αμάλφι, χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για την Νάπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: 27/04/2022  ΝΑΠΟΛΗ (ΚΑΠΡΙ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Νωρίς το πρωί θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό νησί Κάπρι, που με τις ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, τις εκκλησίες, τις κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση, θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και το απόγευμα επιστρέφουμε  στο ξενοδοχείο μας στη Νάπολη. Διανυκτέρευση.

 5η ΜΕΡΑ 28/04/2022 ΝΑΠΟΛΗ – ΣΙΕΝΝΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την μεσαιωνική  Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα Ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Φλωρεντία, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ 29/04/2022  ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγηση της Φλωρεντίας, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης. Πόλη που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολύ φωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκι με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ: 30/04/2022  ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ΜΕΡΑ: 01/05/2022  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στα Ιωάννινα

Στην τιμή περιλαμβάνεται:
* Μετακινήσεις με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
* Ακτοπλοικά εισιτήρια σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ  για τη διαδρομή Ηγουμενίτσα - Μπάρι, Ανκόνα -Ηγουμενίτσα
* Μία διαν/ση σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στο Σαλέρνο 
* Δύο διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Νάπολη 
* Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Φλωρεντία
* Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία 
* Συνοδο - αρχηγό καθ όλη τη διάρκεια της εκδρομής 
* Τοπικό ξεναγό στην Φλωρεντία
* Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
* Φ.Π.Α.  

Δεν περιλαμβάνεται:
Φόροι ξενοδοχείων(Σαλέρνο 3€, Νάπολη 4€/διανυκτέρευση, Φλωρενία 4,90€/διανυκτέρευση), κρουαζιέρα Αμάλφι-Ποσιτάνο 28€ , Κάπρι 45€, είσοδοι σε μουσεία κ ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο) 

 

 

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Ιταλικό Πανόραμα.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.