Πρόγραμμα Εκδρομής

Ορεινή Αρκαδία

Ορεινή Αρκαδία

Βουνό, λίμνες και ζεστή φιλοξενία!!
Διάρκεια 4 ημέρες. Αναχώρηση 18/02/2022 Συμμετοχή 195 €/άτομο.

1η ημέρα 18/02: Ιωάννινα – Ναύπλιο – Τρίπολη
Συγκέντρωση στην Περιφέρεια Ηπείρου, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση.  Θα απολαύσουμε την πανέμορφη διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξουν στάσεις για ξεκούραση. Πρώτη μας στάση στο Ναύπλιο όπου θα έχουμε και χρόνο ελεύθερο για φαγητό. Αμέσως μετά αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

2η ημέρα 19/02: Αρκαδιανή – Στεμνίτσα – Δημητσάνα
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την εκδρομή μας.  Πρώτος σταθμός η Αρκαδιανή.  Σκαρφαλωμένη στα βουνά της Γορτυνίας, στο πιο όμορφο σημείο του χωριού Ψάρι, με θέα το Λύκαιο Όρος και τη γραφική Καρύταινα, η «Αρκαδιανή» είναι ένα πρότυπο αγροτουριστικό κέντρο γεύσεων, σπιτικής μαγειρικής και παραδοσιακών προϊόντων. Περιπλανηθείτε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της βιβλιοθήκης με τα 650 σπάνια βιβλία μαγειρικής του 19ου αιώνα και τα εκατοντάδες σχετικά έγγραφα και ντοκουμέντα, αλλά και τις 1.500 σύγχρονες εκδόσεις. Μπορείτε επίσης, να θαυμάσετε τον μουσειακό χώρο έκθεσης σκευών και μικροεργαλείων κουζίνας από το 1900.  Συνεχίζουμε με τη Στεμνίτσα. Σκαρφαλωμένη στο Μαίναλο, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα αλλά και τουριστικά χωριά, χωρίς όμως να χάνει κάτι από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Η πρώτη εικόνα του χωριού, με τα μεγάλα πέτρινα σπίτια απλωμένα στους γύρω λόφους κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ η συνέχεια μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με μία επίσκεψη στα καφέ της πλατείας για κάποιο τοπικό γλυκό (ξακουστά είναι τα μυγδαλάτα). Επόμενος σταθμός μας η Δημητσάνα.  Χτισμένη σε περίοπτη θέση πάνω από το φαράγγι του Λούσιου, είναι μία πανέμορφη κωμόπολη στο κέντρο της ορεινής Αρκαδίας με πλούσια ιστορική παράδοση.   Εδώ βρίσκεται και το μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Πρόκειται για ένα θεματικό μουσείο στο οποίο παρουσιάζονται οι τρόποι χρήσης του νερού, ως πηγή ενέργειας για την παραγωγή διαφόρων προϊόντων.  Επιστροφή στην Τρίπολη.  Διανυκτέρευση 

3η ημέρα 20/02: Λεβίδι – Βυτίνα – Λαγκάδια
Μετά το πρωινό μας, συνεχίζουμε τις εξορμήσεις μας στην περιοχή.  Θα επισκεφθούμε το γραφικό και ιστορικό Λεβίδι.  Θα σας αιχμαλωτίσει με την επιβλητική θέα του Μαινάλου και του κάμπου και τη φιλοξενία που είναι αρμονικά δεμένη με τη γραφικότητα και την παράδοση.  Ακολουθεί  η Βυτίνα, το πιο ζωντανό και τουριστικά αναπτυγμένο κεφαλοχώρι του Μαινάλου.  Στα δρομάκια του χωριού και γύρω από την πλατεία θα βρείτε ταβέρνες, καφέ-μπαράκια και μαγαζιά με ξυλόγλυπτα και τοπικά προϊόντα.  Από τα πιο δημοφιλή σημεία για περίπατο ο ρομαντικός Δρόμος της Αγάπης, ανάμεσα στις δεντροστοιχίες.  Τέλος θα καταλήξουμε στο γραφικό χωριό Λαγκάδια.  Κτισμένα σε μια απότομη πλαγιά του Μαινάλου, μέσα σε πλούσια βλάστηση, μοιάζουν να κρέμονται πάνω από το άγριο φαράγγι που σχηματίζει ο ποταμός Τουθόα.  Το «κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου», όπως αποκαλείται από παλιά, είναι ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό αριστούργημα, με εκπληκτικά πέτρινα αρχοντικά και καλντερίμια.  Επιστροφή στην Τρίπολη.  Διανυκτέρευση.

4η ημέρα 21/02: Τρίπολη – Σπήλαιο Κάψια – Αρχαία Μαντίνεια - Ιωάννινα
Πρόγευμα και αναχωρούμε για αναχωρούμε για το σπήλαιο Κάψια, που οι ειδικοί το έχουν κατατάξει στον κατάλογο των 10 πιο αξιόλογων σπηλαίων της ελληνικής επικράτειας.  Σε αυτό εδώ το αστείρευτης ωραιότητας σπήλαιο, βρέθηκαν οστά ανθρώπων και πήλινα καθημερινά σκεύη.  Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και η αρχαία Μαντίνεια.  Η αρχαία Μαντίνεια Αρκαδίας υπήρξε από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες πόλεις της αρχαιότητας και αναδείχθηκε σε σπουδαίο κέντρο ιστορικών εξελίξεων, όχι μόνο της περιοχής της Αρκαδίας όπου ανήκε, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Εκεί θα δούμε και τον χριστιανικό ναό της Αγίας Φωτεινής, έναν συνδυασμό βυζαντινής και ελληνικής αρχιτεκτονικής που έχει διχάσει ως προς την αισθητική του.  Είναι τόσο εντυπωσιακή που ακόμα και αν δεν την έχεις ακουστά, περνώντας τυχαία από την περιοχή είναι αδύνατο να μην σταματήσεις να την θαυμάσεις. Νωρίς το μεσημέρι επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τα Ιωάννινα.   

Στην τιμή περιλαμβάνεται:
* Μετακινήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας
* Διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Τρίπολη
* Πρωινό καθημερινά ( Σύνολο 3)
* Ασφάλεια αστικής ευθύνης
* Φ.Π.Α.

 

[x]

Συμπληρώνοντας την φόρμα δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή:Ορεινή Αρκαδία.


Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιηθούν πέραν τις επικοινωνίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.